We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

“Je mag Peelpop sowieso nooit missen!”

woensdag 13 maart 2019 door

“Je mag Peelpop sowieso nooit missen!”

Peelpop, veel mensen in Boekel, Venhorst, Huize Padua, maar zeker ook buiten onze gemeente bezoeken jaarlijks dit bekende muziekfestival. Daar wilden wij van inBoekel eigenlijk wel iets meer van weten. Wij vroegen de organisatie van Peelpop het hemd van het lijf.

Toon van den Heuvel en Hans Heeren, de organisatie van Peelpop, zijn muziekvrienden. Ze verloren in 2008 plotseling hun goede vriend, en muziekcollega, Jaap van der Wansum. Hij overleed onverwachts op 50 jarige leeftijd. Zijn passie lag eveneens in de muziek, en zo besloten de vrienden samen met zijn weduwe een muziekfestival op te zetten, als eerbetoon. In 2009 vond de eerste editie plaats.

Dit jaar alweer de 11e editie dus, waarom mogen mensen ook dit jaar Peelpop zeker niet missen?
“Je mag Peelpop sowieso nooit missen. Wij zoeken altijd de betere tribute bands om zo een mooi muziekfeest te geven in Boekel. En, al zeg ik het zelf, slagen wij daar elk jaar weer goed in.” aldus een enthousiaste Toon.

Peelpop is een muziekfestival met tribute bands, welke bands mogen wij dit jaar verwachten?
“We hebben voor dit jaar weer acht geweldige tribute bands vast weten te leggen. We hebben als opener Tonight Tonight, een nieuwe regionale topper die het repertoire speelt van the Smashing Pumpkins. Het is de opener in de Rockarea.” geeft Hans aan. De manege van Rutger van Herpen in Boekel wordt omgetoverd in twee heuze concerthallen, een Rockarea en een Swingarea. “In de Swingarea is Back to Blondie de opener, deze band is de winnaar van de ‘Battle of the tribute bands 2018’ met hun reportoire van Blondie.” Naast deze openingsbands zullen de bands Bon Scotch (AC/DC), W.O.T. (Kings of Leon), Rage against the system (Rage against the machine), Desperado (the Eagles), the Unforgiven (Metallica) en als afsluiter een ode aan de king of pop met ‘This is Jackson’ (Michael Jackson) allemaal van de partij zijn. “Het podium wordt ingeruimd voor een show vol zang en dans begeleidt door een live band aangevuld met verkleedpartijen.” Dit mag je dus inderdaad niet missen!

Eigenlijk wel bijzonder dat deze mooie namen allemaal samen komen in Boekel, bij Peelpop.
“We hebben in al die jaren vele muzikanten over de vloer gehad, ook veel uit het buitenland. Als ze aankomen zijn ze soms een beetje sceptisch over wat er gaat gebeuren, maar zo gauw het feest aan de gang is slaat dat helemaal om en gaan ze (meestal laat) met een super gevoel huiswaarts. En Boekel staat in hun geheugen!!”.

Wat is er dit jaar wellicht anders dan andere jaren?
“Met veel plezier en met inzet van vele vrijwilligers hebben we een positieve naam gekregen in de wijde regio. Daar zijn we trots op en hopen dit nog jaren te kunnen doen. Vanuit Den Haag word het echter steeds moeilijker gemaakt om zo’n mooi klein eigenzinnig evenement te organiseren. Steeds meer wetten en regels zorgen er ook voor dat het alsmaar duurder wordt en één van deze regels is het ‘anti-rookbeleid’, waarvoor we het laatste jaar ook flink beboet zijn!” In de praktijk blijkt dat de controles steeds strenger worden en de boetes lopen in de duizenden euro’s. Dat zou funest zijn voor zo’n mooi klein gezellig festival. “Wij vragen daarom ook met klem diegenen die roken dit te doen in onze speciale nieuwe rookruimte. Onze medewerkers gaan de rokers binnen hierop aanspreken en waarschuwen. Bij een tweede waarschuwing zijn ze bevoegd deze persoon de toegang te ontzeggen. Ook vragen wij het publiek, als je iemand binnen ziet roken hem of haar daarop aan te spreken, want als dit zo doorgaat zijn wij genoodzaakt te stoppen met dit mooie gezellige eigenzinnige muziekfeest!! Dat is het laatste wat wij willen.” Dat zou inderdaad jammer zijn! Laten we hopen dat bezoekers deze aanpassing respecteren.

Tot slot nog even: zaterdag 16 maart dus! Peelpop 2019, hoe kan ik kaartjes kopen? 
Kaartjes aan de kassa kosten € 30,- en in de voorverkoop € 25,-. De kaartverkoop is reeds begonnen. Kaarten zijn te verkrijgen bij Guitar King in Boekel, Primera in Uden, de Buurman in Odiliapeel, Will’m in Veghel, Cadans in Gemert en zijn via www.peelpop.nl ook online te bestellen. De deuren gaan om 18.00 uur open en de muziek stopt om 01.00 uur.

Peelpop hanteert een minimum leeftijd van 18 jaar.