We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Mellanie en Evy kringkampioenen bij dressuur

maandag 31 december 2018 door

Mellanie en Evy kringkampioenen bij dressuur

Waar de meeste mensen op dit moment nog hun kerstdiner verteren en zich al weer opmaken voor de onvermijdelijke oliebollen en appelflappen, hadden onze dressuuramazones een ander smakelijk hapje te verteren. Afgelopen weekend was het namelijk ‘decision day’, want bij Manege Olympic in Uden vond de vijfde (en laatste) selectiewedstrijd plaats voor de dressuurpaarden.

De Rutger van Herpenruiters hadden op voorhand al verschillende ijzers in het vuur, maar tussen droom en daad ligt een wereld van verschil. Gelukkig hielden onze topdames het hoofd koel en werden er opnieuw grootse prestaties verricht. Dat begon al in de B-klasse waar Evy van Mensvoort (zie foto) als lijstaanvoerder de wedstrijd in ging, maar de onderlinge verschillen te klein waren, om rustig achterover te kunnen leunen. Evy overtrof zichzelf met een topscore van 226 punten, waarmee ze haar uiteindelijk behaalde kringkampioenschap luister bijzette met een verdiende eerste plaats in Uden.

Kringkampioen worden met een overwinning was ook de wens van Mellanie Robben in de klasse L1 en zoals we van deze klasbak gewend zijn, slaagde zij ook met vlag en wimpel. Met een ruime voorsprong en een puntentotaal van 218,5 eiste zij de zege gedecideerd voor zich op en mag ze zich gaan voorbereiden op de Regiokampioenschappen in het weekend van 26-27 januari.

Daarmee was de koek nog niet op, want de beide dames kwamen elkaar ook nog een keer tegen in de klasse M1. Mellanie verzekerde zich met een vijfde plaats, van een derde plaats in de eindrangschikking en daarmee een ticket voor Schijndel. Voor Evy is het nog even afwachten, want zij bleef steken op een achtste plaats in het klassement, waar er zeven amazones worden uitgezonden. Blessures, afzeggingen of verhinderingen kunnen haar dus alsnog een tweede ticket bezorgen.

Rond Priscilla Faas bleef het aan het begin van het selectieseizoen ongewoon rustig, maar het vuurwerk kwam net op tijd. Nadat ze twee weken geleden in de vierde wedstrijd te Nistelrode brutaalweg de eerste plaats wegkaapte voor de concurrentie, bleef ze ook in Uden aan de goede kant van de score. Met een tweede plaats verzekerde ze zich van het laatst beschikbare toegangsbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen in de klasse Z2.

Last but not least, ook nog goed nieuws van het jeugdfront. Eisten onze youngsters bij de clubkampioenschappen een verrassende derde plaats op in Zeeland, dit weekend kregen ze van de KNHS het bericht dat deze prestatie voldoende is om ook in januari volgend jaar om met andere teams de strijd aan te binden om het kampioenschap van Brabant. Een mooie beloning voor Sharon, Myrte, Kiki, Indy, Sophie, Anne en Jilles die hebben laten zien dat ze niet alleen, maar ook als collectief, een potje te kunnen breken.