We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Mellanie Robben triomfeert tijdens 4-jarige competitie

maandag 24 juni 2019 door

Mellanie Robben triomfeert tijdens 4-jarige competitie

Het kan verkeren, zei Bredero al in een ver verleden en hij had een voorzeggende geest. Waar de filosofische uitspraak, verwijst naar de wisselvalligheid van het leven, zou die ook best wel eens betrekking kunnen hebben op de prestaties van de Rutger van Herpenruiters in het afgelopen weekend.

Als er een springwedstrijd voor de selectie naar de Brabantse kampioenschappen op het programma staat, verheug ik mij doorgaans op een ontspannen weekend omdat de overwinningen en ereplaatsen het schrijven van een verslag tot een eenvoudige opgave maken. Of de leden van onze vereniging mij bewust extra denkwerk wilden bezorgen, de examenfeesten hun tol eisten bij onze geslaagden, Westerbeek de ruiters niet ligt, of er gewoon sprake was van domme (materiaal)pech, zal wel altijd een raadsel blijven. Feit is wel dat deze keer de vertrouwde namen niet aan de bovenkant van de scorelijst prijkten. Gelukkig hebben we dan ook altijd nog onze dressuurequipe die voor de nodige successen zorgde. Toegegeven, Westerbeek was voor hen geen selectiewedstrijd, maar aangezien volgende week het vijfde concours in deze cyclus op het programma staat, was er sprake van een volwaardige bezetting. Veel ruiters zien in dit soort wedstrijden namelijk een ideaal opwarmertje voor het Hippisch Festijn Grave, dat komend weekend dus op de rol staat. De overwinning voor Nikki Dekkers in de B-klasse, was een mooie opsteker voor dit eventing-talent, die zich focust op deze zware discipline (een combinatiewedstrijd van dressuur, springen en cross) en als debutante al een aantal mooie succesjes op haar naam heeft geschreven. De 16-jarige Landhorstse moet door deze keuze vaak noodgedwongen de selectiewedstrijden dressuur en springen aan zich voorbij laten gaan. Dat geldt natuurlijk niet voor Sonja Meulepas (zie foto), die als eerstejaars Z2-amazone de sterren van de hemel rijdt. In een klasse waar louter professionele ruiters aan de start staan, kan zij zich moeiteloos meten met deze toppers en een afvaardiging naar de Brabantse kampioenschappen zal haar zeker niet ontgaan. Vormbehoud toen luidde het devies voor dit ‘tussendoortje’ en daaraan voldeed zij achteloos. Met een droomscore van 64,27% kon zij opnieuw een overwinning op haar erelijst bijschrijven.

Terug nu naar de springruiters, want echt reden tot zorg is er natuurlijk niet. Een week eerder gaven ze namelijk al acte de presence in Heeswijk Dinther, waar ook een selectiewedstrijd op het programma stond. Daar liep het wel als vanouds en wist Isabeau van Erp de koppositie in de B-klasse te verstevigen door een soevereine overwinning. Britt van Erp deelde in de feestvreugde door met een vijfde plaats in diezelfde klasse ook nog in de prijzen te vallen. Het kan haast niet anders dan dat we de gezusters Van Erp dan ook op de Regiokampioenschappen te Zijtaart kunnen bewonderen. Dat gaat zeker ook gelden voor Mellanie Robben, die naast haar optreden met eigen paarden ook een graag geziene gastruiter is. Zo heeft ze Kira, een door Ad Rooderkerken gefokt paard onder het zadel en dat lijkt een gouden combinatie te worden. Terwijl de springequipe zich in Heeswijk Dinther verdienstelijk maakte, bond de 23-jarige politieagente de strijd aan met de leeftijdsgenoten in de zogeheten 4-jarige competitie. Niet alleen een mega-voorsprong (5%) op de runner up, maar ook de score zelf (69,32%) baarde opzien. Mellanie bewees daarmee niet alleen haar huidige vorm, maar ook het feit dat ze klaar is om de komend weekend te knallen op de resterende twee selectiewedstrijden. Van de bestuurstafel nog de mededeling dat onze leden in de komende weken de boer op gaan om het plaatselijke bedrijfsleven te vragen de broodnodige financiering te verschaffen voor het Hippisch Event Boekel, dat op 7 en 8 september wordt afgewerkt. Naast een open wedstrijd, verrijden we ook het clubkampioenschap. Voor de winnaar van die laatste clash is een trofee beschikbaar, die afwisselend gesponsord wordt door een bedrijf.

Vorig jaar had Dierenpension Benitons uit Handel de primeur als naamgever en over de opvolger laten wij U nog even in spanning. We zijn ervan overtuigd dat de sponsorcommissie in nauwe samenwerking met de wedstrijdcommissie en het bestuur ook de derde editie van deze happening tot een succes zal maken. Natuurlijk staat het hippisch gebeuren centraal, maar de eerste geruchten rond de invulling van het programma beloven een gevarieerdheid, die het predicaat ‘voor elk wat wils’ meer dan verdient.