We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Mogelijke kinderlokker actief in Boekel

dinsdag 10 oktober 2017 door

Mogelijke kinderlokker actief in Boekel

In Boekel en omstreken is vermoedelijk een kinderlokker actief. Daarvoor waarschuwt het politieteam van Boekel. Bij het team zijn de afgelopen week meldingen van drie jongeren binnengekomen die zeggen te zijn lastiggevallen door de volwassen man. Hij zou kinderen proberen te lokken om samen een ijsje te eten.

Eén van de jongeren werd afgelopen dinsdag achtervolgd toen hij van zijn school in Gemert naar zijn huis in Boekel fietste. De tiener werd aangesproken door een man van rond de vijftig jaar die in een wit bakkersbusje rondreed.

Dat gebeurde op sportpark De Molenbrand in Gemert, ter hoogte van Fitland. Volgens de politie probeerde de bestuurder de jongen te lokken. ,,Jongetje kom dan. Niet weg gaan. Kom eens hier dan”, zou de vermeende kinderlokker hebben geroepen. De jongen was dusdanig bang voor de man dat hij snel naar huis fietste. Het busje heeft hem nog tot aan Handel gevolgd. ,,De jongen is erg geschrokken en vond het erg vreemd”, aldus de politie.

Het zou gaan om een volwassen man van rond de vijftig jaar. Hij is ongeveer 1,68 lang, is kalend en droeg een zwart vest, een wit t-shirt met daaronder een trainingsbroek.

(Bron: Brabants Dagblad 9-10-2017 (foto ter illustratie) zie hier het originele bericht)