We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Naar circus Hupsakee!

vrijdag 16 oktober 2020 door

Naar circus Hupsakee!

In mei beginnen we ieder jaar al met de voorbereidingen voor schoolkamp. Wekenlang hebben wij leerkrachten en ouders al voorpret. Dit jaar verliep het helaas anders. Door COVID19 was de vraag: kunnen we wel of niet op kamp? Omdat wij altijd ontzettend veel hulp van onze betrokken ouders krijgen durven we het risico niet te nemen om op locatie te blijven slapen. Balen, maar meteen ontstaan er ook geweldige ideeën. Niet alleen het team maar ook ouders opperen fantastische plannen. Dit wordt tóch weer een feestje!

Dit is een ingezonden stuk van OBS Uilenspiegel.

De school is net begonnen. Groep 1/2 en groep 3 krijgen bezoek van directeur Hoog in de Bol. Hij vertelt trots over zijn circus waar nooit iets mis gaat. Maar er gaat van alles mis. Er zit een knoop in de slurf van de olifant. Dat heeft Arie de olifantentemmer gedaan. Hij wil geen olifantentemmer meer zijn.. maar wat voor talenten heeft hij wel? De kinderen van groep 1/2 en groep 3 weten allerlei talenten van hem. De kinderen kunnen wel helpen.

Er gaat echter nog meer mis. Een leeuw is ontsnapt. Hoe moet dat nu met de circusvoorstelling? De kinderen gaan graag mee op kamp om de voorstelling te redden.
Op maandagochtend vertrekken ze met een vossenjacht. De spieren worden getraind om een echte circusartiest te worden. Het is de hoogste tijd om naar camping De Weidevogel te gaan. Wat een fantastische plek. Tijdens de ateliers worden prachtige circus-attributen gemaakt en er worden circuskunstjes geoefend. Circusartiesten worden geschminkt en kinderen oefenen om een echte leeuw te worden bij de leeuwentemmer.

Op de tweede dag moet het allemaal gaan gebeuren: een circusvoorstelling, uitgevoerd door de kinderen. Zij hebben allerlei attributen die ze voor hun act kunnen gebruiken. Vanuit een camper worden er kaartjes verkocht voor ouders die komen kijken. Alle kinderen zijn echte artiesten. Het feest kan beginnen. Net als in een echt circus wordt er heerlijk popcorn uitgedeeld.

Het wordt een geweldig optreden. Na het optreden van grappige clowns, en een mooie dansvoorstelling van de leeuwen, sluit uiteindelijk circusdirecteur Hoog in de Bol de voorstelling af. Als dank krijgen alle kinderen een circusdiploma en een mooie rode neus.

Ook zonder overnachting zijn het twee fantastische kampdagen geworden. Kampdagen waarbij we elkaar beter hebben leren kennen. Fijn dat we dit mee mogen nemen naar de rest van dit schooljaar. Daar doen we ons voordeel mee. Zeker weten.

Sjaak van Moorsel, team Uilenspiegel