We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Het nieuwe centrumbeeld van Boekel?

woensdag 31 januari 2018 door

Het nieuwe centrumbeeld van Boekel?

Dinsdag 6 februari wordt in Boekel een nieuw plan voor het centrum besproken. Het gaat om de zuidwand van het plein. In het plan zullen bestaande gebouwen gesloopt en vervangen worden door 4000m2 winkels met appartementen.

De raadscommissie van grondgebiedszaken gaat eerst in bespreking. Op 18 februari gaat vervolgens de gemeenteraad zich buigen over de plannen. Indien zij instemmen met het budget wat nodig is van 4,1 miljoen euro, kan de projectontwikkelaar Van Wanrooij uit Geffen over twee jaar aan de slag met de nieuwbouw. Deze staat volgens het plan gepland in 2020.

De gemeente hoopt dat de Aldi naar de rotonde wil verhuizen en dat er op die manier meer aansluiting zal ontstaan tussen de reeds bestaande locatie van Supercoöp en de dan nieuwe locatie van Aldi en alles wat daartussen gevestigd is. Hiertussen is dan ruimte voor bv. Hema, Zeeman, Kruidvat maar ook lokale ondernemers zoals bakker, slager en groentewinkel.

Omdat er momenteel meer behoefte is aan parkeerplaatsen en men verwacht dat die behoefte stijgt met deze plannen wil de gemeente in 2022 het Sint Agathaplein gaan herzien tot een parkeerplaats waar ongeveer 150 auto’s moeten kunnen parkeren.

Ben je nieuwsgierig? Op donderdag 8 februari kan iedereen bovengenoemde plannen bekijken tijdens de inloopavond in Nia Domo tussen 19.00 u en 21.30 u.