We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Oogsttijd voor de Rutger van Herpenruiters

maandag 17 december 2018 door

Oogsttijd voor de Rutger van Herpenruiters

Het is niet te hopen dat de cijferlijst van Havo-eindexamenkandidate Evy van Mensvoort aan het eind van het jaar ook maar enigszins lijkt op de scores die ze neerlegt tijdens de selectiewedstrijden voor de Brabantse kampioenschappen.

Waar de resultaten ‘1-2-2-1’ binnen een schoolgebouw ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen, zijn dit tijdens de dressuurcompetities natuurlijk prestaties waar de Rutger van Herpenruiters met plezier naar kijken. Afgelopen week was het dus weer raak voor Evy en wist ze met Wim in de B-klasse iedereen opnieuw achter zich te houden. Niet alleen een eerste plaats in de wedstrijd te Nistelrode, maar ook een eerste plaats in het tussenklassement kon zij op haar conto bijschrijven. Priscilla Faas evenaarde die prestatie, door er in de Z2 met de titel van door te gaan. Waar Evy zich al lang en breed heeft gekwalificeerd voor de regiokampioenschappen en aast op het kringkampioenschap, is die afvaardiging voor Priscilla nog lang geen uitgemaakt zaak. Een dag voordat ze aan de oliebollen mag, zal de laatste wedstrijd in Uden daarover de beslissing moeten gaan brengen. Dan zal ook duidelijk worden of Mellanie Robben (zie foto) haar droom gaat waarmaken, door maar liefst twee kringkampioenschappen voor zich op te eisen.

De kans daarop is levensgroot aanwezig nu zij afgelopen weekend opnieuw genadeloos toesloeg. Met Jive R pakte ze in de M1 gedecideerd de eerste plaats en staat ze fier aan kop in het tussenklassement. In de L1 is er nog wat werk aan de winkel, want door de tweede plaats in Nistelrode, ligt ze weliswaar op koers voor een titel maar moet daarvoor nog wel worden afgerekend met een of meer concurrenten. Investeren is leuk, maar oogsten natuurlijk nog veel mooier. In de komende weken, waar iedereen al in gedachten bij de Kerstdagen en jaarwisseling is, moeten onze leden de kroon op het werk zetten en zorgen voor een ruime afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen. Volgende week is er werk aan de winkel in Berlicum voor zowel de paarden als de pony’s bij de discipline springen. Tussen kerst en oudjaar mogen de dressuurpaarden voor hun laatste selectiewedstrijd opdraven in Uden. De vooruitzichten voor onze leden zijn goed, maar zoals U weet worden de prijzen pas aan de finish verdeeld.