We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Ook op het Nederlands Kampioenschap valt Evy van Mensvoort in de prijzen

maandag 18 maart 2019 door

Ook op het Nederlands Kampioenschap valt Evy van Mensvoort in de prijzen

Waar zouden we zijn zonder onze sponsors? Het antwoord op die vraag bracht het bestuur van de Rutger van Herpenruiters er toe, bedrijven uit Boekel en omstreken op een passende manier te bedanken voor hun (financiële) steun in de afgelopen periode.

Dus nodigen we hen graag uit voor een gezellig samenzijn, met onze leden op zondag 25 maart van 13.00 tot 16.00. Alle gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje terug, maar vooral ook vooruit te kijken naar wat wij in de toekomst voor elkaar kunnen (blijven) betekenen. Het programma omvat onder meer voltige-demonstraties zowel als duo, door Mirte van Mensvoort en Nynke Veldman, als solo. Die laatste acrobatische show wordt verzorgd door Sander Pannekoek, dus dat zal zeker in de smaak vallen. Alle voltige-rijd(st)ers maken daarbij gebruik van het inmiddels ook succesvolle dressuurpaard Wim, die dus overuren zal moeten draaien. Het nu al meer dan geslaagde indoorseizoen, kent als nabrander nog twee evenementen: Indoor Brabant en de Hippiade, het Nederlands Kampioenschap in de paardensport. Afgelopen weekend togen twee amazones naar het eerstgenoemde toonaangevende evenement in ’s Hertogenbosch , dat tegenwoordig is omgedoopt tot Dutch Masters. Met een niet alleen grote, maar tevens internationale bezetting weet je dat het moeilijk zal worden om ver van voren te rijden. Onder het motto, meedoen is belangrijker dan winnen togen onze twee troeven Mirte van Mensvoort (zie foto) en Fleur van Erp dan ook naar de Brabanthallen. ’Drie is teveel’, dat gezegde was van toepassing op de rit van Mirte toen zij tijdens de voorronde op de altijd lastige driesprong op de middelste hindernis een balkje in het zand liet ploffen. Daarmee was het direct einde oefening voor de 16-jarige amazone, die zich komende zondag dus van een andere (voltige)kant zal laten zien. Fleur van Erp lukte het wel om met Eyewish door de eerste ronde heen te komen. Door een foutloos parcours mocht zij aantreden in de barrage. De met veel bravoure gereden tweede rit kon niet voorkomen dat ze daar haar Waterloo vond. Hoewel de naam van haar paard anders doet vermoeden, zag deze een hindernis niet op tijd aankomen en besloot niet alleen de hakken maar ook de benen in het zand te zetten. Die weigering maakte haar op slag kansloos voor een topklassering en de tijdstraf deed de rest.

Gelukkig plaatste Fleur zich, net als haar jongere zusje Isabeau voor het Nederlands Kampioenschap, dus mag ze over twee weken een gooi doen naar de zoveelste titel. Wie dit weekend wel in de prijzen viel was onze dressuurtroef Evy van Mensvoort, die op het afsluitende Nederlands Kampioenschap voor paarden opnieuw van zich deed spreken. In Ermelo mocht ze met haar Wim aantreden in een landelijk veld met 27 andere deelnemers, die zich hiervoor net als Evy, na een lange selectiestrijd via regionale en provinciale wedstrijden hadden geplaatst. Onder het toeziend oog van de vele meegekomen supporters zette zij een prima proef neer, die de tweekoppige jury beloonde met een puntentotaal van bijna 200 punten. Daarmee klasseerde ze zich als zevende, hetgeen juist genoeg was om het erepodium te mogen betreden. Het indoorseizoen zit er dus bijna op, maar zowel de paarden als onze leden staan alweer te trappelen van ongeduld om ook op de buitenwedstrijden sportieve successen te behalen. Eerst even nagenieten dus a.s. zondag en samen met onze sponsors mijmeren over hoe we met elkaar de derde editie van het Hippisch Event Boekel, dat voor 8 en 9 september op de rol staat, opnieuw tot een succes kunnen maken.