We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Open dag De Perekker – Peel Pizza bakken

woensdag 10 april 2024 door

Open dag De Perekker – Peel Pizza bakken

Zondag 21 april van 11.00 uur tot 16.00 uur
Workshop Peel Pizza’s bakken met boekweit en dia’s over de Peel

Kom ook naar de workshop van de bekende pizza bakker Ard Gerards-Steegs. Naast het bakken vertelt hij over de eeuwenoude landbouwmethode “Boekweit brandcultuur”, die het mogelijk maakte Boekweit te verbouwen op het veen. De Peelwerkers bakten er Boekweitkoek mee. Boekweit is tegenwoordig een superfood en een gezonde graanvervanger voor mensen met gluten-intolerantie. Met de workshop Peel Pizza bakken, maak je dit beleef arrangement compleet. Aan het einde van de workshop kan de versgebakken Peel Pizza tegen een vergoeding worden geproefd!

Landschapsverteller Wiel Steegs geeft tijdens de workshop om 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur een dia presentatie. Prachtige dia’s over de Peelrandbreuk, wat is de Peelrandbreuk? Over de stuifduinen en heidevelden aan de rand van de Peel. Spannende verhalen over de turfstekers en mythes op de grens van Limburg en Brabant, hoe het veen verdween en de mens verscheen.

Waar?
Mezenlaan 22, 5427 SL Boekel
Wij zien er naar uit u te ontmoeten, de toegang is gratis.

PR werkgroep de ‘Perekker