We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Opening Taalhuis Boekel

dinsdag 28 augustus 2018 door

Opening Taalhuis Boekel

Dinsdag 4 september is de feestelijke opening van Taalhuis Boekel. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De opening vindt plaats van 16.00 – 17.00 uur in Bibliotheek Boekel, Sint Agathaplein 6.

Na een korte officiële opening is er een gastoptreden door Joke van Leeuwen. Joke is auteur, tekenaar en performer. Zij brengt eenvoudige gedichten en praat op een ludieke wijze over taal. 2,5 miljoen mensen in Nederland heeft grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met het omgaan met een computer.

Ook in de gemeente Boekel zijn er veel mensen die om deze reden niet goed kunnen meedoen in onze samenleving. Voor deze mensen is Taalhuis Boekel. Een Taalhuis is een herkenbare plek waar volwassenen beter kunnen leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. Ook vrijwilligers en andere betrokkenen kunnen terecht met hun vragen.

Het Taalhuis is een inlooppunt voor informatie, advies en ontmoeting. Taalhuis Boekel is een samenwerking tussen Gemeente Boekel, Bibliotheek De Lage Beemden, Vluchtelingenwerk, Dorpsteam, Taalklas en Taalles Boekel en Stichting Lezen & Schrijven.