We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Opnieuw voltige-titel voor Mirte van Mensvoort op NK

dinsdag 27 augustus 2019 door

Opnieuw voltige-titel voor Mirte van Mensvoort op NK

Hoewel hij volgende maand pas zijn 80-verjaardag viert, was het voor opa Jo Willems afgelopen weekend al een klein beetje feest. Zijn kleindochter Kiki van de Wiel mocht namelijk haar opwachting maken tijdens de Hippiade in Ermelo. En natuurlijk was deze kwieke senior, die in het verleden zelf als trainer van talrijke beroemdheden actief was in de paardensport daarbij aanwezig.

Tot zijn genoegen leverde Kiki opnieuw een topprestatie af. Waar zij eerder dit jaar al met overmacht het kringkampioenschap binnensleepte en op de Brabantse Kampioenschappen haar ticket voor de NK veilig stelde, was het dus nu weer raak. Samen met haar pony Duc de D’Arbanville vormt ze pas een klein halfjaar een inmiddels welhaast gouden combinatie. Het landelijk deelnemersveld van maar liefst 32 ruiters en amazones, stond garant voor een hoogwaardig en spannend wedstrijdverloop. Kiki blies haar partijtje vrolijk mee en de 14-jarige amazone uit Venhorst, sinds een jaar of drie verbonden aan de Rutger van Herpenruiters uit Boekel, legde niet alleen een onberispelijke dressuurproef op de mat, maar kreeg ook nog eens na afloop de bronzen medaille omgehangen. Als beloning voor haar constante presteren mag ze het vanaf de volgende wedstrijd ook nog eens in een hogere klasse gaan proberen. Laat dat nu toevallig het Hippisch Event Boekel zijn, dat voor 7 en 8 september op de agenda staat. We hebben er alle vertrouwen in dat Kiki met haar talent en puike pony ook in de L-klasse om de prijzen mee gaat strijden.

Bij de dressuur hadden we nog een andere troef in handen in de persoon van Sharon van der Velden. De 15 jarige Landhorstse, mocht al voor de tweede keer aan het NK deelnemen en ook zij liet zien dat ze in dit nationale topveld niet misstond. In de hoogste klasse (Z) behaalde Sharon met haar pony Sil namelijk een keurige zevende plaats in haar ring.

Een heuse Nederlands Kampioen hebben we sinds dit weekend ook weer in ons midden, want Mirte van Mensvoort (zie foto), komt niet alleen uit op het onderdeel springen, maar is ook een begenadigd voltige-amazone. In dit meer acrobatisch onderdeel van de hippische sport, behaalde zij in april van dit jaar al de Nederlandse titel op het onderdeel duo’s. Deze keer was het de beurt aan de teams, waarbij Mirte als lid van de vereniging de Wittegheit uit Odiliapeel deel mocht uitmaken van de uit zes personen bestaande formatie, die ook in Ermelo een gooi deed naar nieuwe successen. Aangezien zij zowel bij de verplichte oefeningen als de kür op een eerste plaats eindigde, kon Mirte opnieuw een Nederlandse titel aan haar rijk gevulde prijzenkast toevoegen.

Komend weekend sluit de NK-cyclus met de Hippiade voor de paarden, waarbij in ieder geval Britt van Erp de clubkleuren van de Rutger van Herpenruiters zal verdedigen.

Daarna richten wij de aandacht volledig op ons eigen Hippisch Event, dat mede mogelijk is gemaakt door de sponsorbijdragen van het bedrijfsleven uit Boekel en omstreken. Het aantal inschrijvingen overtreft die van vorig jaar al ruimschoots, een indicatie dat we als vereniging steeds nadrukkelijker aan de weg timmeren. Niet alleen de dressuurwedstrijd voor regionale toppers, maar ook ons eigen clubkampioenschap staat op het programma. De strijd om de door Dierenpension Benitons uit Handel gesponsorde wisseltrofee, barst ongetwijfeld in volle hevigheid los. Of de huidige clubkampioenen Evy van Mensvoort (paarden) en Indy van den Broek (pony’s) hun titel zullen prolongeren staat nog in de sterren geschreven, maar wel is zeker dat zij op beide dagen een mooie kür op muziek zullen verzorgen.
Alle reden dus om op 7 en 8 september een bezoekje te brengen aan het wedstrijdterrein aan de Statenweg 5.

Veel inspanning om er te komen hoeft dat niet te kosten en zelfs de zolen van uw schoenen hoeven daarvoor niet te slijten, want u kunt zich – zonder kosten! – met een huifkar laten vervoeren vanaf het Agathaplein naar onze manege.