We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

“Oude raadhuis zou restaurant moeten worden”

zondag 23 december 2018 door

“Oude raadhuis zou restaurant moeten worden”

Boekelaar David van Grinsven ziet het voormalige raadhuis aan het plein in Boekel het liefst als restaurant met terras. 

De Boekelaar is sinds 2015 eigenaar van het pand waar de bibliotheek destijds huisvestte. De gemeente heeft enige tijd terug de bouwplannen aangekondigd voor het gedeelte aan de zuidkant van het plein, hier komen winkels met 60 appartementen. Na dit plan is een voorkeursrecht gevestigd voor de panden die hiervoor tegen de vlakte zullen moeten. Daaronder valt ook het pand van David.

Het motto van het ontwikkelingsplan van Boekel is ‘meer beleving van het plein’. Waarop het antwoord van de Boekelaar is dat dàt is wat hij wil bereiken door het raadhuis om te toveren in een restaurant met terras. De gemeente mag die concessie in zijn ogen wel doen. Momenteel wordt het raadhuis gebruikt voor kantoorruimte voor B&W en assistenten. In de ogen van Van Grinsven kunnen deze naar het ‘nieuwe’ gemeentehuis verhuizen en komt het raadhuis vrij voor gebruik als restaurant met terras.

Lees hier het artikel uit het Brabant Dagblad (met visueel plan).