We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Overeenkomst realisatie Zuidwand gesloten, Jumbo nieuwe supermarkt Boekel

dinsdag 9 maart 2021 door

Overeenkomst realisatie Zuidwand gesloten, Jumbo nieuwe supermarkt Boekel

De gemeente Boekel en Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling hebben een definitief akkoord bereikt over de realisatie van de zuidwand. Van Wanrooij op haar beurt heeft na een concurrerende uitvraag een principeakkoord met Jumbo supermarkten voor vestiging van een full service supermarkt in de eerste fase van de zuidwand.

De gemeente heeft met Van Wanrooij een verkoopovereenkomst gesloten. Daarin is vastgelegd dat Van Wanrooij het bouwperceel aan de zuidwand overneemt van de gemeente en een nieuwe pleinwand ontwikkelt. Van Wanrooij koopt in totaal 7200 m2. De koopprijs met bijkomende vergoedingen bedraagt totaal in € 6,2 miljoen. De aankoop is in twee fasen.
In die nieuwe wand is plaats voor circa 4600 m2 detailhandel en 62 appartementen. De detailhandel bestaat uit één grote full-service supermarkt en meerdere dagwinkels. Afhankelijk van de aan te trekken ondernemers worden dat zo’n 6 tot 10 dagwinkels. Daar zitten naar verwachting in elk geval een slager, bakker en groenteboer bij. Doel is dat de nieuwe zuidwand met de aangrenzende Supercoop het boodschappencentrum van Boekel worden. Het idee is dat met één keer parkeren alle winkels op loopafstand zijn gelegen.

De woningen bestaan uit 62 appartementen in diverse prijsklassen. De appartementen krijgen aan de zuidzijde een ruime gezamenlijke daktuin van zo’n 2500 m2. Daarnaast krijgen ze allen een eigen buitenruimte. Parkeren voor deze appartementen ligt uiteindelijk op eigen terrein aan de achterzijde van het gebouw.

Van Wanrooij heeft inmiddels een principeakkoord met Jumbo supermarkt voor de vestiging in de zuidwand. Nadat vorig jaar duidelijk werd dat Aldi niet wilde verhuizen is middels een marktconsultatie de interesse gepolst. Die interesse bleek groot. Van alle aanbiedingen deed Jumbo het beste voorstel. Uitgangspunt voor Jumbo is een grote full service supermarkt. Inmiddels heeft dat geleid tot een principeakkoord. Naar verwachting zal bij de oplevering van fase 1 van de zuidwand ook de Jumbo haar deuren openen.

Op 17 maart worden de bezwaren tegen het bestemmingsplan behandeld bij de Raad van State. We verwachten de definitieve uitspraak voor de zomer. Naar onze verwachting kunnen we dan dit najaar de bouwvergunning verlenen en kan worden gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Ook de verkoop van de woningen kan dan worden opgestart. De definitieve start van de bouw is bij een voorspoedig verloop dan medio 2022. Ruim een jaar later kunnen de eerste winkels dan hun deuren openen en de eerste appartementen worden bewoond.