We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Peelsessie Boekelsven: 3 maart met El-Cid en Chocolate

donderdag 1 maart 2018 door

De Peelsessie is alweer voor het 13e jaar bezig met haar maandelijkse Oldie- en Coverbandavonden in de stijl van de jaren 60-70-80-90. Peelsessie pakt zaterdag 3 maart weer goed uit met twee geweldige coverbands.

De zeer bekende, al meer dan 50 jaar oude band, El-Cid uit Keldonk e.o. en de 10 mans formatie Chocolate zullen optreden. Reden genoeg om hier eens naar toe te gaan en dit mee te beleven. Evenals alle voorgaande jaren blijft de entree geheel gratis en de consumptieprijzen zeer aantrekkelijk. Op zaterdagavond 3 maart is het de beurt aan deze twee geweldige topbands die de aanwezigen zeker de vloer op zullen trekken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.peelsessie.nl.

Met muziek uit de jaren 60 is El-Cid na 53 jaar nog steeds “On the road”. Het begon allemaal in Keldonk, waar elke zaterdag en zondag geoefend werd. Half Erp en Keldonk liepen uit om de repetities te volgen, die sfeer, de vette muziek en dat zo dichtbij huis, een ongekende luxe voor die tijd.

Gillende meiden brengen ze niet meer op de been, maar het enthousiasme en de sfeer zal er niet minder om zijn. In augustus 1964 vroegen Tiny en Mari Manders aan Arthur de Lima en Huub Brugmans of ze zin hadden om mee te doen, en zo ontstonden de Kelbeats. Ad van de Rijt van beatgroep The Smiles kwam op een dag kijken en voegde zich ook bij de Kelbeats. Wally Tomasouw, van de Wigs, verving Artur de Lima. Toen begon het echt vorm te krijgen. Op dat moment besloten de jongens de naam te veranderen in El-Cid.

Om gezondheidsredenen is leadzanger Huub Brugmans na ongeveer 51 jaar, onlangs gestopt met de band, maar is uiteraard nog wel altijd aanwezig bij de optredens. El-Cid had eigen nummers, maar speelde veel nummers van de Rolling Stones, Them, Steppenwolf, John Mayall, Spencer Davis Groep, Rob Hoeke, Q65, SpookyTooth, Jeff Beck, Blue Cheer, Fleetwood Mac, MobyGrabe enz. El-Cid had toen al een fanclub met meer dan 700 leden die de groep trouw volgden bij optredens door het land. Begin 2007 is El-Cid wederom begonnen met repeteren van het oude repertoire. Nu is de tijd rijp om zich te wederom te presenteren aan het grote publiek met ‘back to the sixties’ muziek tijdens de Peelsessie.

Bandleden van El-Cid:

  • sologitaar: Wally Tomasouw
  • zang: Tiny Manders,
  • slaggitaar: Mari Manders,
  • drums: Ad van de Rijt

Chocolate is een 10 mans band met Soul, funk en andere oldies repertoire. Chocolate heeft twee zangeressen, een zanger, een strakke ritmesectie en funky blazers. Een goede mix van ervaren muzikanten en fris, jong talent. De band kent zijn oorsprong in het oosten van Noord-Brabant. De band is ontstaan in 2009, met als uitgangspunt het in beeld (en geluid) brengen van de geschiedenis van de soul. Dit betekent: oude herkenbare soulnummers van bijvoorbeeld Aretha Franklin, Otis Redding en Stevie Wonder. Maar ook nieuwer, steviger werk, zoals van Macy Gray, Ben l’Oncle Soul en Incognito. En is ’t geen soul, dan maken we er soul van. Stijlvol als het kan, funky als het moet, maar altijd met een eigen draai aan de nummers, zodat het nét iets anders klinkt dan bij de doorsnee soulband.

Chocolate: een garantie voor een stevige muzikale avond!

Waar? Camping BoekelsVen, toegang geheel gratis: aanvang 21:00 uur

Dit wordt weer rock & rollen als vanouds, oude bekenden zien en bijkletsen of lekker dansen met muziek uit de oude tijd. Een lekker biertje erbij, wat wil je nog meer? Zorg dat je er bij bent!

Peelsessie Boekelsven: 3 maart met El-Cid en Chocolate