We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Pieter van Lankveld uit Boekel in actie bij Nederlands kampioenschap BMX

maandag 12 oktober 2020 door

Pieter van Lankveld uit Boekel in actie bij Nederlands kampioenschap BMX

Het Nederlands kampioenschap BMX werd dit jaar op 11 oktober gehouden op Papendal in Arnhem, het centrum voor topsport in Nederland. 

Van het Talent BMX Team nam slechts één deelnemer hieraan deel . Dit Nederlands kampioenschap vond in afgeslankte vorm plaats. De KNWU had beslist dat hiervoor alleen rijders in de Elite-, Junioren- en Nieuwelingenklassen voor dit kampioenschap in aanmerking kwamen. Dat betekende dat alle andere categorieën dit jaar geen NK hebben. Ook mocht er bij dit kampioenschap geen publiek aanwezig zijn. Uiteraard had dit alles te maken om dit evenement coronaproof te kunnen organiseren. 
 
De enige rijder van het Handelse Talent BMX Team die hieraan deelnam was Pieter van Lankveld uit Boekel die uitkomt in de klasse Elite-men. Pieter zou in drie manches bij de eerste vier moeten eindigen om zich te kwalificeren voor de finale. Helaas was hem dat niet gelukt met een vijfde- en twee keer een zesde plek. Dit betekende voor hem een  11e plaats in de eindrangschikking. Kampioen van Nederland in deze klasse werd Dave van der Burg, als tweede kwam Mitchel Schotman over de streep en de derde plaats werd opgeëist door wereldkampioen Twan van Gendt. 
 
Mogelijk is dit de laatste BMX-wedstrijd geweest in 2020. De rijders kunnen zich nu gaan voorbereiden op een hopelijk coronavrije nieuwe seizoen.