We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

PlattelandsParlement Venhorst

woensdag 20 november 2019 door

PlattelandsParlement Venhorst

PlattelandsParlement 23 november in Venhorst: het programma is rond. Hierbij zullen vier Kamerleden aanwezig zijn (en we verwachten er nog meer). U kunt zich nu aanmelden. Aanmelden kan tot en met maandag 18 november. Zie hier het programma.

In een speciale digitaal verschenen editie van het Kleine Kernen Magazine staat een uitgebreide toelichting op alle thema’s; interviews èn een bijdrage van de vier Kamerleden.

Het PlattelandsParlement is dé plek waar u als actieve bewoner in contact komt met anderen. Waar u ideeën kunt opdoen en anderen kunt inspireren door uw werkwijze. Waar u verdieping vindt. Het PlattelandsParlement biedt de gelegenheid in gesprek te gaan met beleidsmakers om vragen te stellen; zaken onder de aandacht te brengen. Want al boeken we met elkaar veel successen (zorgcoöperaties, duurzaamheidsinitiatieven, alternatieve vervoersmogelijkheden, kringlooplandbouw etc.) – toch moeten we nog te vaak de ruimte om zelf onze oplossingen te realiseren, bevechten.

De 5 thema’s:

  • Wat kan een dorpsondersteuner betekenen voor de dorpsgemeenschap?
  • Is kringlooplandbouw een wenkend perspectief?
  • Hoe vinden we goede herbestemming voor leegstaande kerken en agrarische gebouwen?
  • Wat is de rol en organisatiewijze van onze dorpsorganisatie?
  • Welke kansen biedt de Omgevingswet?

Waar vindt het PlattelandsParlement plaats? Gemeenschapshuis De Horst, St. Josephplein 14, 5428 GL Venhorst.
Meer info vind je hier.