We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Poëzieavond in Boekel komt er weer aan

maandag 11 juni 2018 door

Poëzieavond in Boekel komt er weer aan

De avond van de poëzie komt er weer aan! Op vrijdag 24 augustus is het zover. Onlangs is het thema voor dit jaar aangekondigd: ‘kleur’.

Lekker brainstormen in een stoeltje in de zon, met een heerlijk glaasje drinken…. Alles wat je dan nog hoeft te doen is het gebrainstormde in een rustig vaarwater op te schrijven en voilà: uw poëzie is klaar.

Een aantal weken geleden hebben de kinderen al hun best gedaan. Prachtige gedichten! Waag ook eens de stap, probeer wat te schrijven n.a.v. het thema ‘kleur’. Dan rest alleen nog het inleveren. Voor u hebben we dan een heerlijke avond in het vooruitzicht. Gevuld met poëzie van eigen bodem (ja heus!), een bijpassend muzikaal optreden, prominenten, ook met hun zelfgeschreven tekst.

Voor het gedicht (inleverdatum 23 juni) zijn maar een paar regeltjes: het mag maximaal een A-4 lang zijn en moet minimaal 6 regels bevatten. U schrijft het gedicht n.a.v. het thema ‘kleur’; er is geen verplichting om dit woord specifiek in het gedicht op te nemen. Ideeën kunt u opdoen door vooral eerst veel gedichten te gaan lezen. De poëtische flow komt dan vanzelf.

Gedichten vind je in de bibliotheek, maar ook in de Poëzie-route Boekel-Venhorst. Dit is een route in het centrum van Boekel en Venhorst met gedichtenpaaltjes van alle winnaars van de afgelopen jaren. Deze wandeling geeft u wellicht inspiratie, en u ‘leest’ misschien wel bekenden. De route is gratis te verkrijgen in de bieb of u vraagt er naar op onderstaand e-mailadres.

Krijgt u er niet genoeg van, bekijk dan eens de poëzie-app van Stichting Plint. Die brengt je elke dag een gedicht op je telefoon. Voor schrijftips kunt u deze sites eens bezoeken:  www.poezieweek.com en www.poeziepaleis.nl.

Nog even alles op een rijtje voor deelname voor deze plaatselijke poëzieavond:

  • de avond is op vrijdag 24 augustus 2018
  • de inleverdatum is 23 juni 2018 (het kan digitaal ingeleverd worden op avondvandepoezie@gmail.com, of anders bij de bibliotheek in Boekel)
    Wilt u het persoonlijk in de bieb afgeven, denk er dan aan dat er alleen in de middaguren een medewerker aanwezig is. Succes.