We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Realisatie Zuidwand St. Agathaplein vertraagd

vrijdag 10 mei 2019 door

Realisatie Zuidwand St. Agathaplein vertraagd

Tijdens de informatieavond voor de gemeenteraad is gebleken dat de realisatie van de de nieuwe zuidwand aan het Sint Agathaplein nog even op zich laat wachten. 

Van Wanrooij Project Ontwikkeling gaat er een nieuw winkelcentrum met 61 appartementen bouwen. De gemeenteraad stemde vorig jaar oktober in met het plan op hoofdlijnen. Omdat het project zonder financiële steun van de gemeente niet haalbaar was, koopt Boekel de bestaande panden voor in totaal 8,13 miljoen euro en sloopt deze.

Met een deel van de huidige eigenaren is al overeenstemming bereikt. De projectontwikkelaar betaalt de gemeente 4,85 miljoen voor de grond terug. Dan resteert nog een gat van 4,1 miljoen. Die past de gemeente bij. De bedoeling was dat nog voor 1 januari 2019 de koopovereenkomst gesloten zou zijn. dat is nog steeds niet gebeurd.

Lees het artikel hier verder via het Brabants Dagblad.