We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Repair Café Boekel heeft ‘het licht’ gezien

zondag 12 mei 2024 door

Repair Café Boekel heeft ‘het licht’ gezien

De titel verwijst niet naar het feit dat wij ineens doorkrijgen hoe we moeten repareren, maar verwijst naar de serie kerstverlichting snoeren die wij op 7 mei aangeboden kregen. Het is mooi om te zien dat met wat oplettendheid en handigheid vijf snoeren, welke het maar voor de helft doen, weer in het licht zet. De breuk vinden en dan weer aan elkaar solderen. Krimpkousje eromheen, et voilá; LICHT.

De lichtsnoeren maakten deel uit van een ware lawine aan reparaties. Maar liefst drie koffiemachines, een stofzuiger, een versterker, een klok, een strimmer, een lange rits inzetten en het nodige verstelwerk was de oogst van deze middag.

Tevens kregen we de vraag om te helpen bij het aansluiten van een videograbber (een apparaatje wat je aansluit op je computer en oude videoapparatuur om oude banden digitaal te maken). Na wat zoeken zijn de programma’s gedownload en hebben we een video instructie gevonden om weer verder te gaan.

Alle vrijwilligers zijn de hele tijd, enthousiast bezig geweest.

Onze volgende openstellingen is op:

  • Woensdagavond 15 mei van 18.00 tot 20.00 uur.

Het Repair Café Boekel zit in de aula van verenigingsgebouw St-Jan; St.-Janplein 20 in Boekel

Via inBoekel, het Weekblad voor Boekel en Venhorst en via de Facebookpagina, worden er maandelijks de data aangeven. Voor vragen en informatie kunt u ook terecht op repaircafeboekel@gmail.com. Kijk ook eens op www.repaircafe.org.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en zijn materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Er zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met deze deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Uw kleine vergoeding van 5 euro komt ten goede van de aanschaf van specifiek gereedschap en reparatiematerialen.

Vrijwilligers Repair Café Boekel