We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

RESPECT.boekel gestart met ‘Eigenheid’

woensdag 11 september 2019 door

Na de thema’s Respect, Eerlijkheid, Samen en Positiviteit, zijn we de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar gestart met ‘Eigenheid’.

De aftrap hiervan vond plaats bij de scholen, die ieder op hun eigen wijze het schooljaar geopend hebben. Mooi om te zien dat verenigingen zoals de hockeyclub HCB en opvang zoals Ministars ook deelnamen aan deze opening.
Reeds eerder sloten de opvanglocaties van GOO, Stichting Binnensport, TC Boekel en Boekel Sport zich al aan bij ons RESPECT-traject en inmiddels is ook Turnvereniging Veerkracht aangesloten. Enkele andere verenigingen, waaronder Habo’95 overwegen ook om aan te gaan sluiten. Daar zijn we erg blij mee! Want mét elkaar zorgen we voor een breed draagvlak en herkenbaarheid in Boekel.

‘Je mag zijn wie je bent, we zijn niet allemaal hetzelfde’

Eigenheid is weten wie je bent. Hoe weet je wie je bent? Door naar jezelf te leren kijken, écht te kijken. Door anderen naar jou te laten kijken, door feedback te krijgen.

Het gaat dus om echt naar jezelf en elkaar te leren kijken. Dat doen we door een bril en door dingen onder een vergrootglas te leggen. Op deze manier leren volwassenen en kinderen elkaar beter kennen. De boostweken op de scholen zijn afgesloten met presentaties, waarbij natuurlijk de ouders van harte welkom waren. Want zeker ook de ouders spelen een belangrijke rol in de samenwerking met school, opvang of vereniging, in het belang van het kind!

RESPECT.boekel gestart met ‘Eigenheid’