We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Geannuleerd: RESPECT.Boekel: ‘Talent’

woensdag 2 september 2020 door

Iedereen heeft talent
Twijfel maar niet, je gaat ’t wel ontdekken
Want we kunnen allemaal iets cools
Het maakt niet uit wat je doet

Zo gaat het refrein van het Kinderen voor Kinderen nummer ‘Iedereen heeft talent’. In dat nummer, wat menig kind luidkeels meezingt, zit de belangrijke boodschap die RESPECT.Boekel dit nieuwe schooljaar ook wil uitdragen: élk kind, élk individu heeft iets waar hij of zij goed in is.

Elk kind heeft een talent. Intellectueel, sociaal, creatief, fysiek, praktisch, artistiek, technisch. Om het zelfvertrouwen van kinderen te stimuleren, is het belangrijk dat ze hun eigen talenten en die van anderen leren herkennen.

Geen uitdaging is geen groei, zegt men wel eens. Dus het is goed dat competitie en het verleggen van grenzen wordt gestimuleerd. Maar hoe gaan we als ouder, verzorger, trainer, coach , begeleider, leerkracht nu op de meest optimale manier om met talenten, competenties, sterke en zwakke punten van het kind?

Kent u de pindakaas-reclame uit 2010 nog, waarin men Pietertje (van den Hoogenband) na enkele missers tijdens een voetbalwedstrijd toch maar wisselt? Terwijl Pietertje op de bank ging zitten hoorden we de coach zeggen: “Goed gedaan Pieter, het wordt steeds beter!” Een RESPECT-volle benadering, herkennen, erkennen en waarderen van het talent van kinderen en jongeren, daar gaat het over tijdens de ‘T van Talent’-periode, opgezet door werkgroep RESPECT.Boekel.

Want Pietertje bleek toch wel talent te hebben…voor iets heel anders.

De goed bedoelde poging om iemands talent steeds meer tot uiting te laten komen en diens prestaties te verbeteren, kan soms leiden tot een toenemend ervaren prestatiedruk. De thema-avond “Good, Better, Best!”, maandagavond 26 oktober, sluit daar naadloos op aan. Theatergroep ‘Helder’ zal op mooie wijze duidelijk maken, hoe steeds meer jongeren druk ervaren om te presteren. En hoe dat soms al op de basisschool begint…

Details omtrent het aanmelden en bezoeken van die thema-avond volgen binnenkort in de lokale media.

Volg ondertussen RESPECT.Boekel op Facebook en Instagram om het laatste nieuws hierover te lezen.

Geannuleerd: RESPECT.Boekel: ‘Talent’