We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

‘Rising star’ Indy van den Broek scoort ook op Brabantse Kampioenschappen

maandag 4 februari 2019 door

‘Rising star’ Indy van den Broek scoort ook op Brabantse Kampioenschappen

Wim? Ja, Wim! Je moet het maar durven in de dressuurwereld. Waar onze leden hun paarden welluidende namen geven als Jive Black R, Casanova, Demi-Beau of Pearl Jb, hield onze clubkampioene Evy van Mensvoort het op dit simpele drieletterwoord om haar nieuwe troef aan te duiden.

De successen aaneenrijgend, dringt zich natuurlijk de vraag op dit een bewuste keuze is geweest om de dressuurwereld op het verkeerde been te zetten, want zeg nu zelf, wie verwacht bij het horen van deze naam nu een sierlijk dressuurpaard dat zich gemakkelijk laat leiden door een talentrijke amazone. Berijden of bereden worden, feit is dat deze combinatie zich in korte tijd nadrukkelijk gemanifesteerd heeft en de prijzen aaneenrijgt. Terugkijkend zien we het veroveren van de Benitons Cup, diverse overwinningen tijdens de laatste selectiecyclus, met het kringkampioenschap als voorlopige kers op de taart. Maar onze gretige amazone wil zich ook op een hoger niveau manifesteren, dus was het Brabants Kampioenschap vorige week een uitgelezen mogelijkheid om opnieuw een visitekaartje af te geven. Rustig aan dan breekt het lijntje niet, zo moet zij de voorronde zijn ingegaan, want haar solide eerste proef leverde een ruime 66% score op, die goed was voor een derde plaats. Het beste voor het laatst bewaren, is dan het logische vervolg, want in de finale, gooide Evy er nog een schepje bovenop en met een jurywaardering van meer dan 70% gaf ze alle deelnemers in de B-klassen het nakijken. Naar verluidt, is de familie van Mensvoort inmiddels op zoek naar een vrijwilliger, die een grotere prijzenkast in elkaar wil gaan zetten. Misschien is die binnenkort al nodig, want natuurlijk mag Evy, tussen haar eindexamenperikelen door uitkomen op de Hippiade in Ermelo. We wachten in spanning af of ze met haar Wim op nationaal niveau opnieuw voor een verrassing kan gaan zorgen.

De strijd bij de paarden leverde in de andere klassen ook nog enige succesjes, maar helaas geen finaleplaatsen op voor de Rutger van Herpenruiters. Zo kwam kringkampioene in de L1, Mellanie Robben tot een zesde plaats en in de M1 verbeterde ze zich nog iets tot een gedeelde vierde plaats. Afgelopen weekend was het de beurt aan de dressuurpony’s, die alweer stonden te trappelen van ongeduld, om hun kunsten te mogen vertonen aan de deskundige jury. Indy van den Broek (zie foto) begint zich steeds beter te manifesteren bij de middelgrote pony’s, een trend die al laten tijdens de selectiewedstrijden viel waar te nemen. Via tal van podiumplaatsen werd ze als tweede afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen en in het sterke veld in Schijndel, wist ze zich goed staande te houden. Een vierde plaats, een mooie beker en een gelukzalige glimlach tijdens de ereronde vormden het sprekende bewijs dat plezier en presteren hand in hand kan gaan. Ook Jilles Timmers droeg bij aan het succes van onze vereniging, want waar hij vorige week nog met overmacht overall-kampioen werd tijdens het Winterfestijn in de Mortel, gaf hij ook afgelopen weekend weer aan over de juiste dressuurgenen te beschikken. In de klasse L1, waar hij eerder het kringkampioenschap voor zich opeiste, sloot Jilles het Brabants Kampioenschap af met een keurige tweede plaats. Op individueel niveau zijn de pony’s uitgereden, maar volgende week krijgen zij nog een smakelijk toetje te verorberen. Eerder wisten onze jeugdleden zich namelijk als collectief al te plaatsen voor de teamkampioenschappen en die finale wordt komen weekend, opnieuw in Schijndel, gehouden.

Met de spirit en teamgeest van onze jeugdleden zit het wel goed, nu nog een beetje geluk en dan lijkt de kans aanwezig om ook hier hoge ogen te gooien. Het slotakkoord van de regiokampioenschappen wordt daarna twee weekenden verzorgd door de pony’s en paarden, die niet per definitie mooi hoeven te stappen, draven en galopperen, maar zich wel over grote hoogten moeten zien te manoeuvreren. Ook bij het springen heeft onze vereniging gelukkig een aantal troeven achter de hand om nieuwe successen te behalen.