We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Ruilactie: ’tegel voor gratis plant’

donderdag 21 juni 2018 door

Ruilactie: ’tegel voor gratis plant’

Regenbuien zorgen steeds meer voor overlast, dit heeft o.a. te maken met de ‘verstening’ van (particuliere) tuinen en het afvoeren van hemelwater op het riool.

Onderhoudsvriendelijk voor eigenaren van verharde tuinen, maar een nadelig effect voor de natuur; het water kan niet in de grond trekken en dus ontstaat er overlast van teveel water bij (hevige) regenval.

Sinds enige tijd steunt Gemeente Boekel samen met het waterschap ‘Operatie Steenbreek’.

Als Boekelse bewoner kun je een steentje bijdragen door het hemelwater bijvoorbeeld niet op het riool te lozen maar de tuin in te laten lopen. Maar zeker het verminderen van de verharding in tuinen kan bijdragen aan minder overlast.

Daarom is aanstaande zaterdag 23 juni de actie ‘Tegel eruit, plant erin’ bij Schonenberg aan de Brabantstraat in Volkel. Je kunt hier tussen 9 en 17 uur één tegel of twee klinkers ruilen voor een gratis plant. Er kan worden gekozen uit drie soorten planten, ter waarde van vier euro.

In Boekel wordt binnenkort ook gestart met een proefproject; het vergroenen van een schoolplein.