We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Sloop Hobbyclub Boekel gestart

woensdag 14 augustus 2019 door

Sloop Hobbyclub Boekel gestart

Op dinsdag 13 augustus is gestart met de sloop van de Hobbyclub. Gemeente Boekel sloopt het pand, omdat het pal aan het Wit-gele Kruispad staat, dit is onderdeel van de fietsroute naar het Kindpark. Ook is het een sta-in-de-weg voor het nieuwe gezondheidsplein dat Boekel in die omgeving graag van de grond ziet komen. 

Nadat in 2013 de voorgenomen verkoop van het hobbyclubgebouw faliekant mislukte, heeft de gemeente Boekel besloten het pand te slopen. Het staat sinds half april leeg.

Het karakteristieke gebouw diende vroeger als tabakskerverij. Het zou ook tijdelijk nog onderdak hebben geboden aan tentenfabriek De Waard, in de tijd dat die in Uden een nieuwe fabriek bouwde. Bovendien heeft de gemeenteraad enkele jaren geleden al het besluit genomen een groot deel van het maatschappelijk vastgoed af te stoten.

In april bracht een stoet kinderen de inventaris van het gebouw over naar het Sint Jansgebouw waar de jeugdhobbyclub in september verder gaat.