We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Snelheid achter plan De Burgt verklaard

vrijdag 7 december 2018 door

Snelheid achter plan De Burgt verklaard

De raadsfracties van Boekel stellen de vraag waarom er door het college zo’n vaart achter het uitbreidingsplan De Burgt zit.

De bouwgrond in Boekel is schaars aan het worden. Om die reden zochten de raad en het college naar een richting in de Gemeente Boekel om uit te kunnen breiden. Het gebied van De Burgt bleek het meest geschikt. Afgelopen zomer werd hier een voorkeursrecht gevestigd door Boekel. Grondeigenaren die hun grond willen verkopen dienen deze dan als eerste aan de gemeente aan te bieden. Diverse bewoners voelden zich toen overvallen.

Een half jaar na het vestigen van de voorkeursrecht vraag het college om instemming met de grondexploitatie. De raadsfractie vroeg zich daarbij af ‘waarom er haast bij is’. De gemeenteraad spreekt pas in februari over het actief verwerven van grond.

De wethouder Marius Tielemans heeft een verklaring voor de snelheid. Hij geeft aan dat de gemeente nu kosten gaat maken. En dat hier een exploitatie onder moet liggen waar toestemming van de raad voor nodig is. Omdat de uitbreidingen op De Run momenteel hard gaan en volgend jaar ook volgebouwd zal zijn, is het nodig nu een plan te maken. Een plan maken kost veel tijd.

Lees hier het artikel uit het Brabants Dagblad.