We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

maandag 5 juli 2021 door Sport inBoekel

Ook jeugdleden Rutger van Herpenruiters massaal naar regiokampioenschap

Net als hun volwassen clubgenoten, zullen ook de jongere hippische talenten van onze vereniging goed vertegenwoordigd zijn op het Brabants Kampioenschap dat over een dag of veertien, verdeeld over enkele weekenden, in Schijndel zal plaatsvinden. Dat is het gevolg van een uiterst succesvolle selectiecyclus, die de afgelopen twee maanden ondanks de lockdown kon worden afgewerkt. Wanneer ik onze jongelingen aan het werk zie, denk in onwillekeurig terug aan een opmerking van een Griekse vriendin, die eens gekscherend over haar landgenoten zei: ‘ze konden al liegen, voor ze konden lopen’. Voor onze amazones en ruiters geldt dan, dat ze met paardrijden moeten zijn begonnen, nog voordat ze hun eerste wankele stapjes zetten. Anders is het niet te verklaren, dat we ook dit buitenseizoen weer grossierden in kringkampioenen en andere ereplaatsen, allemaal genoeg voor een startbewijs bij de provinciale wedstrijden. We zullen ze een voor een de revue laten passeren.     

Hij is al een aantal jaren actief met zijn pony Biemasters Zakira, maar voor ons tot nu toe een onbeschreven blad. Immers Daymen Biemans (zie foto) stapte pas het afgelopen jaar over van de ponyclub St. Jozef uit Venhorst, maar blijkt nu al een welkome aanwinst voor onze vereniging te zijn. Niet alleen omdat zijn favoriete discipline het springen is (want daarvan hebben we er niet zoveel), maar ook omdat hij in een onberispelijke stijl maar liefst drie van de vier selectiewedstrijden in een overwinning wist om te zetten. Overbodig te zeggen dat hij daarmee onze club een vrij uniek kringkampioenschap bezorgde.

Die prestatie leverde ook Lisa Rosbender, een inmiddels vertrouwd gezicht binnen onze vereniging. Met Dotje, haar trouwe viervoeter, dressuurde ze in vier van de vijf wedstrijden naar een triomf en de laatste wedstrijd klasseerde ze zich als runner up. Ook deze kringkampioen gaat dus naar Schijndel en we hopen van harte dat zij ook op dit hogere niveau haar partijtje mee kan blazen. Zij krijgt daarbij gezelschap van Jelke Meulenmeesters en Han van Doren, die daarvoor ook genoeg puntjes bij elkaar wisten te sprokkelen.

Nog meer kringkampioenen mochten we verwelkomen en daaronder een aantal inmiddels vertrouwde gezichten, die er een gewoonte van maken elke wedstrijd hun neus aan het venster te drukken. Zo deed Indy van den Broek maar weer eens van zich spreken, deze keer in de klasse M2. Met drie solide overwinningen, wist zij het kringkampioenschap veilig te stellen. Ook Jilles Timmers lukte dat, maar onder het motto ‘baas boven baas’ deed hij dat met maar liefst twee pony’s. Die dubbele titel betekent (onbetaald) overwerk voor hem. Met Demi Beau in de klasse Z1 en met Vick in de klasse M1, gaat hij ongetwijfeld hoge ogen gooien in de provinciale titelstrijd.   

Ook twee keer, maar dan in verschillende disciplines, zal Sharon van der Velden aan de start verschijnen in Schijndel. Deze alleskunner uit Landhorst wist in de dressuurklasse L2 met twee overwinningen haar afvaardiging veilig  te stellen, maar met dezelfde pony (Edyllia) deed ze dit nog eens dunnetjes over bij het springen. De derde plaats in het overall-klassement bij dit onderdeel was daarvoor ruim voldoende.       

Tenslotte zorgden Kim Martens (met Lupinov) en Kiki van der Wiel (met Duc de D’Arbanville), met diverse sterke optredens voor de laatste twee afvaardigingen naar de Brabantse. De komende weken zullen de gelukkigen de kans krijgen om begeleid door onze clubtrainers, die enkele dagen per week instructie geven in onze rijhal aan de Statenweg, de laatste puntjes op de i te zetten. Dat moet genoeg vertrouwen geven om met een gerust hart de strijd met de beste concurrenten van andere verenigingen uit de provincie aan te kunnen gaan. Het bestuur wenst ze daarbij nu alvast veel succes.