We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

BMX Topcompetitie 3 in Kampen

maandag 1 november 2021 door Sport inBoekel

BMX Topcompetitie 3 in Kampen

Het FCV Talent BMX Team uit Handel was met vijf rijders aanwezig op de derde  wedstrijd in de Nederlandse BMX Topcompetitie in Kampen (Overijssel) en dit was ook tevens de laatste wedstrijd van het seizoen 2021.

De dag begon met een tegenvaller. Door problemen met de software  kon pas een uur later dan gepland  gestart worden met de manches.

Pieter van Lankveld uit Boekel, rijdend bij de Elite Men, had in deze laatste wedstrijd de pech dat hij een voetblessure opliep tijdens de derde manche. Een blessure die er voor zorgde dat hij toen niet meer voluit kon gaan. Jammer voor Pieter en helaas geen finaleplaats voor hem.

Jur van Brussel (Boys 11 jaar) en Finn van Brussel (Boys 14 jaar) uiy Handel moesten zich via de kwartfinale zien te plaatsen voor de volgende ronde. Jur lukte dit en kwam als eerste over de streep maar Finn had de pech dat hij op de vijfde plaats eindigde. Dit is toch wel de meest ondankbare plek omdat de eerste vier rijders door mogen naar de halve finale.

Drie rijders wisten dus de halve finale te bereiken. Wes Strik bij de Boys 8 jaar, Sam Meijer bij de Boys 10 jaar en Jur van Brussel bij de Boys 11 jaar. Alle drie deden het fantastisch en wisten via deze halve finale een plaats te bemachtigen in de grote finale. Ook hier werden goede klasseringen behaald. Sam Meijer uit Boekel reed zich naar een keurige tweede plaats, Wes Strik uit Zuilichem  werd fantastisch derde en een knappe vierde plaats was er voor Jur van Brussel uit Handel.

Dit was de laatste wedstrijd van 2021 en via deze weg wil het Talent BMX Team de sponsors bedanken die het team dit jaar enorm hebben geholpen. Zonder deze steun zou het team niet op deze manier kunnen bestaan.