We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Burenderby komende zondag

donderdag 16 maart 2017 door Mario van Dinther

Het is en blijft een kraker, de voetbalwedstrijden tussen Boekel Sport en Venhorst.

Zondag staat op sportpark De Donk de return te wachten in de derde klasse D. De laatste jaren wordt in deze klasse een spannende strijd gevoerd om het kampioenschap. Venhorst zorgde in 2014-2015 voor een verrassing om te promoveren naar de tweede klasse waar ze een jaar vertoefden. Na degradatie moesten ze dit seizoen weer weer de confrontatie met ‘grote broer’ Boekel Sport aan. Venhorst voerde lange tijd de ranglijst aan en pakte de eerste periode.

Eerste klap daalder waard

In oktober vorig jaar won Venhorst met 3-2 van Boekel Sport. Het stond toen aan de leiding in 3D en de burenderby is en blijft een aparte wedstrijd. Binnen 10 minuten stonden de Venhorstenaren op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft werd het zelfs 3-0 waarna Boekel Sport nog wat terug deed en twee keer scoorde.

Neerwaartse spiraal

Inmiddels is de competitie veel verder gevorderd en leed Venhorst diverse nederlagen achter elkaar en zakte naar de middenmoot terug. Boekel Sport boekte vier overwinningen op een rij en doet tot nu toe nog mee voor de bovenste plaatsen.

Elkaar kennen

Het belooft zondag een spannende return te worden. Boekel Sport zal mee willen blijven doen voor eventuele promotie/ nacompetitie. Venhorst zal zich niet zomaar gewonnen geven want de spelers kennen elkaar van het uitgaansleven, werk of spelen zaalvoetbal met elkaar. Om 14.30 uur is de aftrap. Inboekel.nl zal u op de hoogte houden van de stand van zaken maar u mag het zelf ook komen aanschouwen.

Voorspelling

We zijn heel benieuwd wat jullie denken dat de uitslag wordt, plaats daarom je voorspelling in de reacties!