We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Habo ’95 opent eerst thuiswedstrijd met nederlaag

dinsdag 2 november 2021 door Sport inBoekel

Habo ’95 opent eerst thuiswedstrijd met nederlaag

Habo ´95 – UDI 1896: 22-29 (9-11)
Twee weken geleden speelde Habo ondanks een smalle bank een hele goede wedstrijd bij titelkandidaat Hurry Up 2. In de absolute slotfase ging Habo alsnog ten onder met 29-27. Maar Habo kon zeer tevreden terugkijken op het vertoonde spel, wat ook vertrouwen zou moeten geven naar de komende wedstrijden. Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van deze competitie op het programma, het Arnhemse UDI 1896 kwam op bezoek in sporthal De Burcht. Het was hopen dat ze niet teveel supporters mee zouden nemen, zodat we geen taferelen als bij NEC-Vitesse zouden krijgen met hossende Arnhemse supporters op een instortende tribune… Achteraf zou dit gelukkig niet het geval zijn! UDI is het seizoen net als Habo begonnen met een zege en een nederlaag. Verder was het voor Habo een vrij onbekende tegenstander.
In de openingsfase gingen de teams redelijk gelijk op, het was echter UDI wat het eerste kleine gaatje wist te slaan naar 2-4. Ze speelden de aanvallen uit tot er echt uitgespeelde kansen. Bij Habo was het helaas wat onrustiger, mogelijkheden genoeg maar in de eindfase ging het vaak mis met een slordige eindpass of onzorgvuldige afronding. Zo zou Habo de gehele eerste helft meer tegen zichzelf dan tegen UDI spelen. In tegenstelling tot 2 weken geleden was de ziekenboeg weer leger aan het geraken en had Habo een volle bank met genoeg wisselmogelijkheden. Deze brede bank kon Habo onvoldoende benutten, aangezien de wedstrijd om de haverklap werd stilgelegd wegens een dweilpauze i.v.m. zweet op de vloer. UDI kon zo steeds weer extra uitrustten en het spel van Habo ontregelen/frustreren. De gehele eerst helft zou Habo op een kleine achterstand blijven staan. Lichtpuntje was Siem van den Berg die met enkele knappe doelpunten zich deed gelden. De ruststand werd bereikt bij een achterstand van 9-11 in Arnhems voordeel.
De tweede helft zou er uit een ander vaatje getapt moeten worden en vooral de rust in het spel gevonden moeten worden. Helaas bleef de dekking van Habo geen vat krijgen op de Arnhemse schutters die vaak te makkelijk konden aanleggen en scoren. Begin tweede helft hielden beide teams nog gelijke tred, echter gooide een 2-minutentijdstraf aan de zijde van Habo roet in het eten. UDI speelde deze overtalsituatie goed uit en liep zelfs uit naar een 11-16 voorsprong. Habo leek geknakt, maar bleef er vol voor gaan. Helaas bleef de onrust in het aanvalspel aanhouden met opeenvolgend zowel goede als slechte momenten. In de verdediging werden soms ballen veroverd maar werd de bal in de haast ook weer snel weggegooid met een foute pass tot gevolg. Habo speelde een verloren wedstrijd, wist in de slotfase nog wel een aantal doelpunten te scoren en gelukkig UDI nog net onder de 30 te houden. Desondanks zou dit leidden tot een ruime 22-29 nederlaag tot gevolg.
Het goede gevoel van 2 weken geleden was met deze wanprestatie geheel weggespoeld. Habo zal komende week de koppen bij elkaar moeten steken en op de trainingen moeten werken aan de zwakke momenten uit deze wedstrijd. Genoeg verbeterpunten helaas! De volgende wedstrijd speelt Habo in Ede uit bij Reehorst. Een tegenstander waar in de voorbereiding nog van gewonnen is in een oefenwedstrijd. Echter staan zij momenteel op een knappe 3e positie in de stand, mede door een knappe zege op de tot dan toe nog puntloze koploper Hurry Up 2 afgelopen zaterdag. Zij werden met 26-21 terug naar Drenthe. Habo is dus gewaarschuwd en kan met deze uitdaging in het verschiet, wederom aan de bak!