We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Habo ’95 start seizoen met zege in Emmer-Compascuum

maandag 4 oktober 2021 door Sport inBoekel

Habo ’95 start seizoen met zege in Emmer-Compascuum

Afgelopen zondag stond voor de heren van Habo ’95 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Na een lange ‘Corona-stop’ stonden deze natuurlijk weer te trappelen om een wedstrijd te mogen spelen. Dat de eerste wedstrijd meteen een verre reis was naar Emmer-Compascuum, deerde de mannen dan ook weinig. Vergeleken met vorig seizoen hebben er enkele wijzigingen binnen het team plaatsgevonden. Allereerst heeft Habo met Erwin Vos een nieuwe trainer/coach weten aan te trekken. Met ervaring bij o.a. Apollo in Son, een trainer die met veel enthousiasme de klus is aangegaan. In de spelersgroep is Jeroen Verhoeven vorig jaar gestopt wegens een slepende schouderblessure. Verder is Martijn Rombouts vertrokken naar HVW Wanroij. Voor de rest is het team volledig intact gebleven en is er in de voorbereiding met een succesvolle oefenwedstrijdencampagne en een intensief trainingsweekend voldoende aan zelfvertrouwen getankt.

Na een lange busreis van 2,5 uur, voorbij Emmen en dan vervolgens een kwartier langs het kanaal met alleen maar weilanden en verder niets. Zo zie je nog eens wat van Nederland… Tegen een opponent waar de Heren nog nooit tegen gespeeld hadden. Helaas kwamen er deze week wel wat blessures bij, o.a. Harold Verhoeven (problemen met de schouder) en keeper Jack Smits verzwikte zijn enkel afgelopen week op de training. Verder zit Stef van Lankveld al enkele maanden in de ziekenboeg met een menicusblessure.
De wedstrijd begon goed, halverwege de eerste helft stond Habo dan ook al op een comfortabele 4-8 voorsprong. Met name door doelpunten van Rob Biemans vanaf de cirkel, een vakantie/hoogtestage in Peru had hem zichtbaar goed gedaan. Bij het rustsignaal had HVC wel iets van de voorsprong afgeknabbeld, maar leek Habo met een voorsprong van 12-14 zich nog geen zorgen te hoeven maken.

Na een prima start in de tweede helft stokte echter de doelpuntenproductie. Veel gemiste kansen brachten onzekerheid in de ploeg. Voor HVC werkte dit juist motiverend en zij wisten dan ook langszij te komen bij 18-18. Vervolgens gingen ze erop en erover, liepen uit naar 21-18. Habo liet toen zien over mentale veerkracht te beschikken en niet helemaal voor niets deze lange reis te hebben gemaakt. Deze zondag zou er gewonnen worden en met deze ‘over-mijn-lijk-mentaliteit’ wist Habo de wedstrijd weer om te draaien. Habo kwam terug tot 21-21 en in de laatste minuut was het Bart van den Elzen die met een penalty de voorsprong en 2 punten mee naar Boekel zouden brengen. Daarmee de Drenten gedesillusioneerd achterlatend.
Komend weekend is Habo vrij i.v.m. het terugtrekken van E&O 2 uit de competitie. Woensdag 13 oktober speelt het voor de eerste ronde van de beker tegen eredivisionist GHV. Een weerzien met oude bekenden, hier zijn namelijk oud Habo-trainer Damir Josipovic en keeper Patrick Prijs tegenwoordig actief. Zowel de heren van Habo als Damir en Patrick zullen dan ook gebrand zijn op een goed resultaat. Publiek is van harte welkom (uiteraard wel rekening houdend met de Corona-regels die in de sporthal gelden). De zondag hierop 17 oktober, staat wederom een verre uitwedstrijd naar Drenthe te wachten. Ditmaal zal Habo in Zwartemeer aantreden tegen Hurry Up 2.