We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Monsterafvaardiging dressuur- en springruiters Rutger van Herpenruiters naar Brabants Kampioenschap

dinsdag 29 juni 2021 door Sport inBoekel

Monsterafvaardiging dressuur- en springruiters Rutger van Herpenruiters naar Brabants Kampioenschap

Terwijl veel van de sportwedstrijden de afgelopen maanden uit den boze waren vanwege de lockdown, mochten de leden van onze rijvereniging zich in de buitenlucht wel naar hartenlust uitleven in competitieverband. De selectie voor de Brabantse kampioenschappen volgende maand in Schijndel stond daarin centraal. Hoewel de Rutger van Herpenruiters doorgaans wordt gezien als een sterke dressuurvereniging, konden we deze cyclus toch ook imposante resultaten op springgebied tonen.

Toen de kruitdampen eenmaal waren opgetrokken en de wedstrijdresultaten van 4 meetmomenten bij elkaar werden opgeteld (en de minste resultaten daar weer vanaf werden getrokken), mochten we in deze categorie maar liefst 3 kringkampioenen verwelkomen. Dat het merendeel daarvan werd geleverd door de erkende springzusjes Van Erp, mag inmiddels geen verrassing meer worden genoemd. Zo eiste Isabeau met Tiara in de B-klasse de titel met overmacht op door maar liefst drie van de vier wedstrijden winnend af te sluiten.

Meer verrassend, maar niet minder verdiend, was het feit dat in haar kielzog Mirte van Mensvoort, die in wedstrijdverband debuteerde met haar schimmel Hrm Force Bellamy, zich als vice-kampioen ook met gemak kwalificeerde. Gelijkmatigheid is op zich natuurlijk evenzo een verdienste, want zonder ook maar één overwinning op haar naam te schrijven, wist Anouk Vermeulen zich dankzij een aantal constante ereplaatsen tot kringkampioen te kronen. Met Gwendolien verzekerde ze zich door een tweede plaats in Westerbeek, van het felbegeerde ticket voor de regiokampioenschappen en stelde ze bovendien haar titel veilig.

Dat lukte ook Fleur van Erp bijna achteloos in de hoogste klasse (ZZ) met Kentuky Z, waarvoor ze met twee overwinningen de rest van de wedstrijden gemakshalve aan zich voorbij kon laten gaan. Ook bij de dressuurpaarden kan onze vereniging bogen op een indrukkwekkende score. Beginnend bij de onderste klasse (B) wist een nieuw lid, Bianca van Rooij een startbewijs weg te grissen voor de aanstormende concurrentie. Na een onwennige start in Uden en Heeswijk Dinther verraste ze vriend en vijand met een knappe overwinning in Escharen en ereplaatsen in de resterende wedstrijd waren ruim voldoende voor een afvaardiging.

Aan haar stand verplicht, was natuurlijk het kringkampioenschap van Esmee Donkers met Lord Weltino, in het L2 en dat geldt eigenlijk ook we voor Mellanie Robben met Lorenzo in het L1. Beide dames (zie foto) faalden dus niet en maakte zoals gewoonlijk de hooggespannen verwachtingen waar met ieder drie overwinningen en daarmee de zoveelste titel op zak. Ook Priscilla Faas droeg haar steentje bij door zich in de hoogste categorie op dit niveau (ZZ-licht) te kwalificeren voor het regiokampioenschap Over enkele weken mogen alle geselecteerden, verdeeld over enkel weekenden in juli hun kunsten nogmaals vertonen en een gooi doen naar het eremetaal en de titels die in Schijndel te vergeven zijn.