We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Mooie resultaten van het Talent BMX Team uit Handel in Tiel

maandag 4 oktober 2021 door Sport inBoekel

Mooie resultaten van het Talent BMX Team uit Handel in Tiel

De tweede en tevens laatste wedstrijd dit jaar in de BMX Zuid Competitie is zondag onder zeer regenachtige weersomstandigheden verreden. De organiserende club was FCC De Weirijders uit Tiel.

Bij deze wedstrijd waren vijf deelnemers aanwezig van het Talent BMX Team uit Handel.
In de licentieleeftijdklassen waarin uitkwamen de Boekelse Sam Meijer (Boys 10 jaar), Jur van Brussel (Boys 11jaar) uit Handel, Sven Pennings (Boys 12 jaar) uit Veghel en de uit Handel afkomstige Finn van Brussel (Boys 14 jaar).Deze crossers behaalden daar prachtige resultaten met twee eerste plaatsen voor Sam en Jur, een tweede plaats voor Sven en een derde plek voor Finn. Deze crossers hadden zich allemaal, na zeer goede klasseringen in de kwalificerende manches moeiteloos geplaatst voor de grote finale. Sam Meijer moest eerst in zijn klasse nog een halve finale rijden die hij ook als overwinnaar afsloot. Dus heel sterk gereden van de Talent BMX Team rijders.

Naast de competitie om het afdelingskampioenschap vinden er ook nog wedstrijden plaats in de zogenaamde Open Klassen. Dit zijn klassen waarin jongens en meisjes in twee verschillende leeftijden met elkaar strijden en waarbij de dagleeftijd bepalend is voor de klasse waarin men ingedeeld wordt. Ook in deze klassen werd zeer goed gescoord. Jur van Brussel werd hierin tweede en Sam Meijer en Finn van Brussel eindigden op plek 3 in hun leeftijdsklasse. Een achtste plaats was weggelegd voor Sven Pennings.
Voor de eerste drie plaatsen in deze Open Klasse was er per leeftijdsgroep een beker beschikbaar en vol trots namen Sam, Jur en Finn  hun trofee in ontvangst. Wes Strik, in wedstrijdverband nog niet eerder in actie gekomen voor het team, was nu terug van een langdurige zware polsblessure. Hij liet zich ook goed zien met een derde en twee vierde plaatsen in de manches. Daarmee dwong hij deelname af aan de halve finale waarin hij jammer genoeg een plaatsje tekort kwam om de grote finale te mogen rijden. Wes, die in deze Open Klasse 8/9 jaar tot de jongste leeftijdgroep behoort, verdient met zijn rijden zeker een compliment na alle blessureleed in de voorgaande periode.

De volgende wedstrijd in het fietscrossprogramma is op 9 en 10 oktober in Ahnatal (Duitsland) waar de tweede ronde verreden wordt in de 3-Nations Cup. (Nederland – België – Duitsland). Helaas is het dit jaar geen 3-Nations Cup maar kunnen we het de 2-Nations Cup noemen omdat FCC Wheels uit Erp zich noodgedwongen als organisator terug heeft moeten trekken.