We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Talent BMX Team in Ahnatal (Duitsland)

dinsdag 12 oktober 2021 door Sport inBoekel

Talent BMX Team in Ahnatal (Duitsland)

In Ahnatal (Duitsland) werd op 9 en 10 oktober de derde en vierde ronde verreden in de 3-Nations BMX Cup. Eerder al werd de eerste en tweede ronde in september in  Ravels (België) gehouden. Voor de vijfde en zesde ronde zou Nederland met FCC Wheels uit Erp aan de beurt komen maar door omstandigheden moest deze wedstrijd geannuleerd worden waardoor deze competitie veranderde in de 2-Nations BMX Cup.

Twee leden van het Talent BMX Team, de broers Finn en Jur van Brussel uit Handel, waren afgereisd naar Ahnatal, in de buurt van Kassel, om zich te meten met de sterke tegenstanders uit Nederland, Belgë en Duitsland.

Zaterdag gingen zowel Jur (Boys 11/12 jaar) als Finn (Boys 13/14 jaar) via de kwalificerende 3 manches, ondanks de sterke tegenstand, door naar de 1/8 finale. Ook hier moet men bij de eerste vier eindigen om door te mogen gaan naar de kwartfinale. Helaas lukte dat Finn niet en hij moest tevreden zijn met de zesde plaats. Jur kwalificeerde zich met een vierde plek wel voor deze kwartfinale waarin hij op de  zesde plaats eindigde.

Ook op de mistige zondag stonden Finn en Jur weer aan de start. Wederom in de manches werd door beiden goed gepresteerd en  plaatsten zich dan ook voor deelname aan de 1/8 finale. Finn bereikte hierin de zesde plek en Jur moest tevreden zijn met de zevende plaats.

Ondanks de voortijdige uitschakeling hebben ze toch wel voldoening behaald door deelname aan dit mooie BMX-event en is zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar.

De volgende wedstrijd is het Nederlands kampioenschap voor clubs waar het Talent BMX Team ook  aan zal deelnemen. Dit kampioenschap wordt verreden op zondag 17 oktober en vindt plaats in het Utrechtse Baarn.