We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Talent BMX Team uit Handel neemt deel aan Europees kampioenschap BMX in Zolder (België)

dinsdag 13 juli 2021 door Sport inBoekel

Talent BMX Team uit Handel neemt deel aan Europees kampioenschap BMX in Zolder (België)

Het Europese kampioenschap fietscross (BMX) werd dit jaar georganiseerd door de Belgische Wielerbond. De plaats waar dit allemaal gebeurde was op het racecircuit van Zolder. Dit kampioenschap werd op zaterdag gekenmerkt door veel wind en een hevige regenbui waardoor de wedstrijd zelfs een tijd stilgelegd moest worden. Zondag daarentegen was het mooi weer en liet de zon zich de hele dag zien.

Drie gekwalificeerde rijders van het Talent BMX Team uit Handel kwamen voor deelname aan dit kampioenschap in aanmerking. Zij moesten het opnemen tegen sterke tegenstanders uit Europa.

Zaterdag was de dag voor Pieter van Lankveld uit Boekel. Pieter komt uit in de klasse Men U23, mannen onder de 23 jaar. Deze klasse reed maar één manche en nadien de Last Qualifing Chance . In de manche reikte Pieter tot een vijfde plek en in de laatste kans om door te gaan (LQC), waarin de eerste twee rijders verder mogen strijden, werd hij vierde en was daarmee helaas uitgeschakeld voor verdere deelname.

Zondag  stonden Matthew van Dam uit Eerde en Finn van Brussel uit Handel aan de start. Beide BMX-ers reden heel goed maar wisten met de sterke Europese deelname toch niet de finale te halen. Finn (Boys 14 jaar) moest het na de manches voor gezien houden en Matthew (Men 17/24) moest in de kwartfinale afscheid nemen van dit kampioenschap.

De volgende grote wedstrijd is het wereldkampioenschap. Dit wordt gehouden op het nationale sportcomplex Papendal in Arnhem en is van 14 tot en met 22 juli.