We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Wisselvallige week voor voor Habo ’95

maandag 22 november 2021 door Sport inBoekel

Wisselvallige week voor voor Habo ’95

Reehorst – Habo ’95: 21-24 (9-12)
Achilles – Habo ´95: 21-17 (12-12)

Na 2 afgelaste wedstrijden i.v.m. Corona-besmettingen bij de tegenstanders stonden er afgelopen week 2 wedstrijden op het programma, beide in Gelderland. De eerste op dinsdagavond was de inhaalwedstrijd tegen Reehorst in Ede. De tweede op zaterdagavond; de reguliere competitiewedstrijd tegen Achilles in Apeldoorn.
De laatste wedstrijd die Habo speelde was verder onder de maat en resulteerde in een ruime thuisnederlaag tegen UDI. Reehorst draaide tot dan toe netjes mee in de subtop en wist onder meer titelkandidaat Hurry Up 2 met 26-21 terug naar Drenthe huiswaarts te sturen.
Habo was dus gewaarschuwd en begon dan ook met een goede focus aan de wedstrijd. Onder meer door doelpunten van Luuk van den Berg en Koen Vink. Aan de andere kant stond Jack Smits erg sterk te keepen, mede door 2 penaltystops stond Habo na 10 minuten al op een comfortabele 1-5 voorsprong. Het restant van de eerste helft werd Habo iets slordiger in de aanval, verder werd het toch enkele keren verrast door het veel gespeelde cirkelspel van Reehorst. Habo bleef gelukkig wel haar doelpunten scoren, waardoor beide teams de rust ingingen met een 9-12 voorsprong voor Habo.
De tweede helft stond vooral in het teken van de veelal warrige beslissingen van de beide heren scheidsrechters. Dekkingsfouten van Reehorst werden niet gezien, maar vervolgens werd er wel gefloten voor een aanvallende fout van Habo? In totaal zou Reehorst twee 2-minutentijdstraffen krijgen en Habo aan de andere kant zelf negenmaal. De tweede helft zou Habo grotendeels in ondertal spelen en leek het dus wel 6 tegen 9. Reehorst wist hierdoor terug te komen tot aan 16-17 en rook bloed. Gelukkig stond Jack Smits een wereldpartij te keepen, als een oude zeerover die zijn schatkist bewaakte jaagde hij de vijandige schoten met katachtige reflexen uit zijn doel. Op een gegeven moment durfde de hoekspelers van Reehorst niet eens meer op doel te schieten. In de slotfase hervond Habo de rust, werden de aanvallen weer doeltreffend afgerond en zou het uiteindelijk alsnog uitlopen naar een 21-24 eindstand.
Met het opgedane vertrouwen reisde Habo zaterdags ook vol vertrouwen af naar Apeldoorn. Job van Haandel had ’s middags bij de inzamelactie voor ‘Willy Wil Vooruit’ een handbikewedstrijd gewonnen van Willy en andere Boekelse verenigingen en daarmee alvast het goede voorbeeld gegeven.
Achilles speelt doorgaans zonder hars, iets wat Habo niet gewend is maar wel op getraind was. De gehele eerste helft zou Achilles en Habo elkaar in evenwicht houden. In de slotfase van de eerste helft stond Habo met 12-10 achter en in ondertal, het toonde echter veerkracht door met een mannetje minder 2 doelpunten te scoren en hiermee met een 12-12 gelijke stand de rust in te gaan.
De tweede helft trok Habo deze lijn door en liep het uit naar een 12-14 voorsprong. Daarna trad echter het verval in, met name in aanvallende zin. In 25 minuten zou Habo het presteren, maar driemaal te scoren. Veel paal, lat, keeper en vervolgens in de tegenaanval een snelle break-out tegen. Terwijl in de normale verdediging de dekking prima stond. Helaas zou dit uiteindelijk resulteren in een 21-17 eindstand.
Komende week staat er wederom een uitwedstrijd op het programma en blijft Habo in Gelderland vertoeven. Aan ene kant spelen we nu liever uit- dan thuiswedstrijden, nu we wegens de Coronamaatregelen zonder publiek moeten spelen. Ditmaal naar het Achterhoekse UGHV in Ulft. Een onbekende tegenstander die onder Habo op de ranglijst staat en willen we natuurlijk graag zo houden. Zaak om de nederlaag te verwerken en a.s. zaterdag de weg omhoog weer in te zetten!