We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Springen kunnen ze ook bij de Rutger van Herpenruiters

maandag 26 november 2018 door

Springen kunnen ze ook bij de Rutger van Herpenruiters

Vanwege het dressuurgeweld dat bijna wekelijks deze kolommen vult, is het wellicht bij de meest verstokte Boekelnaren niet eens bekend dat de Rutger van Herpenruiters ook een aantal succesvolle springende leden kent.

Afgelopen weekend maakten drie van hen hun opwachting tijdens de tweede selectiewedstrijden van onze kring in Uden. Zo’n springwedstrijd bestaat meestal uit twee delen. Allereerst komt iedereen aan de start om een parcours te bedwingen dat doorgaans tien hindernissen kent. Wie dat foutloos doet, kwalificeert zich voor de tweede ronde (barrage). Daarin gaat het niet alleen om foutloos rond te komen, maar is de tijd waarin dit gebeurt de scherprechter. In de Z-klasse was Fleur van Erp (zie foto) weer eens oppermachtig. De winnares van Indoor Brabant en vaste gast op Brabantse en Nederlandse kampioenschappen verpulverde de concurrentie met een foutloze eerste ronde en een snelle tweede ronde, waar uiteindelijk niemand aan kon tippen.

De eerste prijs was een verdiende beloning voor de getoonde suprematie. Ook een succesje voor Mirte van Mensvoort, die een klasse lager met haar pony Damian K in de eerste ronde foutloos bleef, maar de barrage beëindigde met een springfoutje. Daarmee behaalde ze in de Klasse M alsnog een vierde plaats en in combinatie met haar vijfde plaats bij de eerste selectiewedstrijd in Sint Oedenrode, schoof ze daarmee geruisloos door naar een tweede plaats in het tussenklassement Sharon van der Velden springt nog niet zo heel lang, maar heeft duidelijk baat bij haar gedegen dressuurachtergrond. In de beginnersklasse weet ze zich al regelmatig met de beste amazones te meten. Ook in Uden was dat weer het geval. De trotse eigenaresse van Edylia, stuurde deze pony met vaste hand over alle obstakels en ook zij kwalificeerde zich gemakkelijk voor de barrage. Kiezen tussen snelheid en foutloos rijden is een kwestie van ervaring.

Met een springfout belandde de 14-jarige uiteindelijk op een keurige vierde plaats, maar het beste word zoals gewoonlijk voor het laatst bewaard, want met deze prestatie stak ze al haar concurrenten de loef af, door in het tussenklassement de eerste plaats voor zich op te eisen. Ook voor al onze springende leden gloort dus de hoop om zich te kwalificeren voorde Regiokampioenschappen in begin 2019.