We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Stadsbouwers in de groepen 5-6 op KC Octopus

vrijdag 2 april 2021 door

Stadsbouwers in de groepen 5-6 op KC Octopus

Dit schooljaar zijn wij gestart met een nieuwe geïntegreerde methode voor wereldoriëntatie genaamd ‘Blink’ voor de groepen 3 t/m 8. Dit betekent dat geschiedenis, natuur/techniek en aardrijkskunde in één methode zitten en gecombineerd aan bod komen. Deze methode gaat uit van een cyclus van 2 jaar waarbinnen 10 thema’s behandeld worden. Voorbeelden zijn: ontdekkingsreis, wonderlijke uitvindingen en machtige media. Naast het opdoen van inhoudelijke kennis heeft deze methode veel aandacht voor het ontwikkelen van vaardigheden bij kinderen zoals doorzetten, samenwerken en presenteren.

Dit is een ingezonden artikel van KC Octopus.

Gekoppeld aan deze afwisselende en vernieuwende methode heeft het cluster van onze groepen 5 en 6 bedacht om het Blink-thema ‘Stadsmakers’ te verbinden aan de ‘Cultuurloper’. Dat is een meerjarig traject voor de groepen 1 t/m 8 om bij vak handvaardigheid meer procesgericht in plaats van productgericht te werken met behulp van kunstcoaches. Daardoor zijn er lessenseries waarbij de kinderen in aanraking komen met uiteenlopende technieken waaronder construeren, handwerken en weven/vlechten.

Vanuit de techniek ‘construeren’ hebben onze leerlingen in het cluster 5-6 gedurende 3 weken gebouwd aan een eigen, grote stad met behulp van doosjes, papier, erwten gecombineerd met satéstokjes en filterstaafjes. Zo hebben ze in tweetallen en groepjes o.a. huizen, kerken, restaurants en winkels gebouwd. Leuk om te zien met hoeveel energie, originaliteit én plezier daaraan gewerkt is. Het eindresultaat mag er dan ook zijn. Het ontstaan van een heuse Octopus-stad op het podium midden in ons kindcentrum!