We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Stichting Speeltrein opent nieuw speeltuintje ’t Speulhuukske

vrijdag 19 april 2019 door

Stichting Speeltrein opent nieuw speeltuintje ’t Speulhuukske

Zondag 7 april was het eindelijk zover: de speeltuin aan de Mouthoefsestraat werd deze dag officieel geopend. Stichting Speeltrein en de buurtbewoners rondom de speeltuin hadden al jaren de wens om het speeltuintje aan de Mouthoefsestraat op te knappen.

Lange tijd is onduidelijk geweest wat de bestemming zou zijn voor het veld. Een deel van het veldje is ondertussen bebouwd met een aantal woningen, het Binnenhofke. Nadat deze woningen waren opgeleverd kon Stichting Speeltrein aan de slag. In het ontwerp van de speeltuin is rekening gehouden met jong tot oud. Voor de kinderen is er veel speelplezier, een groot klimtoestel omringd door een schommel, zandbak en goaltjes en voor de ouderen is er een Jeu de Boules baan.

De vrijwilligers van Stichting Speeltrein hebben samen met de buurtbewoners heel wat uurtjes gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Reden voor een feestje dus! Alle buurtbewoners en de vrijwilligers van Stichting Speeltrein waren uitgenodigd voor de officiële opening, tijdens deze dag werd de nieuwe naam van de speeltuin onthuld, ‘t Speulhuukske!

Terwijl de kinderen speelden was er voor de grotere een Jeu de Boules toernooi georganiseerd. De Jeu de Boules baan is deze dag omgedoopt tot ‘Piet en Pieterbaan’ omdat de twee buurmannen, Piet en Pieter, veel uurtjes hebben besteed aan de aanleg van de baan. Het was een spannende strijd, maar uiteindelijk is het toernooi gewonnen door Truus en Kees de Klijn met wat hulp van buurman Piet.

Het was een prachtige dag en nogmaals willen wij iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt! Onze buurt zal zeker nog veel plezier beleven aan deze mooie speelplek.