We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Stichting Willy Wil Vooruit update

donderdag 15 juli 2021 door

Stichting Willy Wil Vooruit update

Eind 2020 moesten we vanwege de ingestelde corona-maatregelen helaas de geplande activiteiten voor stichting Willy Wil Vooruit stilleggen. De kaartverkoop van de bingokaarten én de BLOK-uitzending van zondag 27 december konden niet doorgaan. Sinds die tijd heeft iedereen veel last gehad van de beperkingen die golden maar we hopen dat we langzaam aan weer de goede kant uitgaan. Tijd dus om weer van ons te laten horen!

Stichting Willy Wil Vooruit is immers opgericht met als doel om onze plaatsgenoot Willy v.d. Valk te kunnen voorzien van een aangepaste rolstoelbus en dat doel moet bereikt worden. Sterker nog; we zijn er bijna! Ondanks de corona-beperkingen hebben we – dankzij alle acties en donaties – toch al een prachtig bedrag van maar liefst € 42.000,- bij elkaar gekregen! En toen zich onlangs een buitenkans voordeed dat er een jonge, gebruikte, rolstoelbus te koop kwam, hebben we de knoop doorgehakt en die bus aangekocht.

Maar het nog verder laten aanpassen van deze bus aan de lichamelijke beperkingen en mogelijkheden van Willy, kostte ook nog een flink bedrag. Willy is immers grotendeels verlamd dus dat betekent dat er de bediening van gaspedaal, rem, verlichting, verwarming, richtingaanwijzer, ruitenwissers etc, zodanig moest worden gemaakt dat Willy die functies goed en veilig kan aansturen. De totale factuur voor de aanschaf van de bus én alle noodzakelijke aanpassingen bedraagt € 48.000,-. Voor de laatste € 6.000,- hebben we dus voorlopig een lening moeten afsluiten. Om die lening af te kunnen lossen, hebben we later dit jaar nog enkele acties in de planning.

Ten eerste willen we, waarschijnlijk eind september, in Boekel weer een recreatieve fietstocht organiseren die hopelijk net zo succesvol wordt als vorig jaar!

Verder gaan we alsnog samen met BLOK en een groot aantal verenigingen en clubs uit onze gemeente de eerder geplande live benefiet-uitzending verzorgen. Dan vindt ook de – vorig jaar al geplande – bingo-trekking plaats waar iedereen dan bingokaarten voor kan kopen én prachtige prijzen kan winnen. Omdat we nu in de vakantietijd komen én we zeker willen weten dat de corona-situatie zich goed blijft ontwikkelen willen we deze activiteit plaats laten vinden in oktober of november van dit jaar. Had u vorig jaar al bingokaarten gekocht? Die blijven natuurlijk geldig dus bewaar ze goed!

De opbrengst van deze acties zal uiteraard volledig worden gebruikt om de uitstaande lening te kunnen aflossen.

We laten binnenkort weer van ons horen. En wilt u ondertussen een donatie aan onze stichting doen; daar zijn we nog steeds héél blij mee!! Dat kan dan via deze link.

Dank u hartelijk, namens Willy en Agnes!