We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Stichting Willy Wil Vooruit

zaterdag 11 juli 2020 door

Stichting Willy Wil Vooruit

Drie jaar geleden werd het leven van de Boekelse ondernemer Willy van de Valk volledig overhoop gezet. In mei 2017 kreeg hij een ernstig mountainbike-ongeluk met een dwarslaesie en verlamming van zijn lichaam – vanaf de borst naar beneden – tot gevolg.

Vanaf dat moment moest er van alles gebeuren. Willy zelf belandde in een lang en zwaar revalidatie-traject om zoveel mogelijk lichaamsfuncties – met name in armen en handen – te activeren en verbeteren. Daarnaast moesten er in de bedrijfswoning van Willy en Agnes veel aanpassingen gedaan worden. Slapen op de bovenverdieping was niet meer mogelijk en omdat Willy op een rolstoel aangewezen was moesten deuren en drempels aangepast worden. Op de benedenverdieping moest een slaapkamer en een douche- en wasruimte komen met ruimte voor een til-lift. Gelukkig beschikken Willy en Agnes over veel vrienden met technische vaardigheden dus hulp was volop aanwezig. Maar dan nog kostten al die aanpassingen handenvol geld, geld dat Willy en Agnes met jarenlang hard werken bijeen hadden gespaard voor hun oudedagsvoorziening. Als ondernemer moet je immers zelf je pensioen bij elkaar sparen om later niet enkel op een AOW-inkomen aangewezen te zijn. En behalve dat door het ongeval van Willy zijn bouwbedrijf meteen stilviel en er dus ook geen inkomsten meer waren, moest nu al hun spaargeld in de aanpassingen van de woning worden gestopt. Een verzekering die deze financiële klap opving was er niet, die was voor een eenmansbedrijfje als dat van Willy niet te betalen geweest.

Nu zijn we ruim 3 jaar verder en ondanks alle tegenslag proberen Willy en Agnes alles uit het leven te halen wat er in zit. Met zijn bekende vasthoudendheid heeft Willy een gedeelte van de motoriek in zijn handen weer kunnen terugwinnen en omdat hij een sportman in hart en nieren blijft, brengt hij zoveel tijd als mogelijk op zijn handbike door. Velen zullen hem zo regelmatig al in en om Boekel tegen zijn gekomen.

Een volgende belangrijk doel voor Willy is om weer zelf te kunnen autorijden, ook om Agnes daarmee te kunnen ontlasten. Twee jaar vóór het ongeval van Willy is Agnes namelijk getroffen door een hersenbloeding én een herseninfarct! Gelukkig is ze daarvan grotendeels weer hersteld maar autorijden, vooral in het donker, blijft vermoeiend. Ook omdat hun huidige gezinsauto al 17 jaar oud is, is Willy’s grootste wens nu om een aangepaste rolstoelbus te kunnen aanschaffen waar hij zelf mee kan rijden. Zo’n bus kost echter vele tienduizenden euro’s, geld dat Willy en Agnes niet meer hebben.

Daarom hebben een aantal mountainbikevrienden van Willy de handen ineen geslagen en de stichting ‘Willy wil vooruit’ opgericht om geld bij elkaar te krijgen voor een aangepast vervoermiddel voor Willy.

Elke bijdrage daarvoor is van harte welkom en komt voor 100% ten goede aan het kunnen aanschaffen en aanpassen van een rolstoelbus voor Willy en Agnes.

Het zou geweldig zijn als u hier ook aan zou willen bijdragen. Uw donatie kunt u storten op bankrekening NL58 RABO 0350 2859 93 t.n.v. stichting Willy Wil Vooruit

Op de website van de stichting: www.willywilvooruit.nl is het hele verhaal van Willy te lezen.

Bedankt namens Willy en Agnes!