We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Succesvol afscheidstournee voor Fleur van Erp met Cameron

maandag 7 januari 2019 door

Succesvol afscheidstournee voor Fleur van Erp met Cameron

Kleine meisjes worden groot. Dat geldt natuurlijk ook voor Fleur van Erp, dus komt er een tijd dat je de pony, waar je zoveel successen mee hebt behaald, ontgroeit.

Wat is er dan mooier om dat onvermijdelijke afscheid op te luisteren met een aantal klinkende prestaties tijdens de selectiecyclus voor het Brabants Kampioenschap. Dat kan je aan Fleur wel overlaten, dus liet ze er het afgelopen weekend geen gras over groeien tijdens de vierde wedstrijd om het kringkampioenschap, dat werd gehouden in Manege Olympic te Uden. In een sterk veld, met stevige concurrentie van onder meer Yannick van Grunsven, toonde de winnares van Indoor Brabant vorig jaar, opnieuw een staaltje van haar beste kunnen. Via twee foutloze manches, de laatste ook nog eens in de snelste tijd, wist ze weer eens een klinkende overwinning aan haar toch al imposante palmares toe te voegen. Een kwalificatie voor de Brabantse Kampioenschappen ligt daarmee binnen handbereik en we kijken nu al met belangstelling uit naar de prestaties van deze Boekelse amazone op dit hogere podium. Het is althans voor haar te hopen dat ze tegen die tijd nog in het bezit is van deze pony, want zowel de marktwaarde als de belangstelling voor de pas 7-jarige Cameron zal door de goede prestaties van haar berijdster alleen maar toenemen. Nu hoeven we niet bevreesd te zijn dat we van dit enthousiaste lid van de Rutger van Herpenruiters weinig meer zullen horen. De doktersassistente in spé heeft immers al bewezen dat ze ook bij de paarden met de besten mee kan. Komend weekend staat ze namelijk al weer aan de start om ook in deze categorie met Eyewish een ticket voor de Regiokampioenschappen te veroveren. Onze vereniging heeft overigens al een waardige opvolgster klaar staan, mocht Fleur binnenkort niet meer bij de pony’s uitkomen.

De 15-jarige Sharon van der Velden, blijkt namelijk niet alleen een bovenmatige aanleg te hebben voor dressuur, maar geeft ook in haar debuutseizoen bij het springen een imposant visitekaartje af. Tijdens diezelfde selectiewedstrijd in Uden, wist ze namelijk in de B-klasse de in grote getale opgekomen concurrentie behendig de loef af te steken. In de beginnersklasse is het niet alleen van belang om met je paard van het hout weg te blijven, maar ook de jury te imponeren door de wijze waarop je tussen en over de hindernissen beweegt. Dat deed ze beide en de combinatie van twee foutloze ronden en een puntenwaardering van bijna 9, zorgde ervoor dat ook zij een overwinning mee naar Landhorst kon nemen. Met een eerste plaats in het voorlopige tussenklassement, werd ze bovendien nog eens beloond voor haar regelmatige rijden tijdens andere selectiewedstrijden. Ongetwijfeld mogen we ook van haar genieten tijdens de Brabantse kampioenschappen. Dat zou zelfs in twee disciplines kunnen want komende week treedt zij alweer in het strijdperk met haar andere pony Sil om ook bij het dressuur de afvaardiging veilig te stellen, wellicht zelfs via een kringkampioenschap.