We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Succesvolle alternatieve beklimming Alpe d’HuZes bij Boomingsport

zaterdag 13 juni 2020 door

Succesvolle alternatieve beklimming Alpe d’HuZes bij Boomingsport

In de week dat in Frankrijk eigenlijk Alpe d’HuZes zou plaatsvinden, en dat niet doorging zoals u weet, organiseerde Boomingsport in Boekel een Lock Down Alpe d’HuZes.

Trudy van de Boom vond dat er die week toch iets moest gebeuren, zodat Alpe d’HuZes toch onder de aandacht werd gebracht. Op 3, 4 en 5 juni kon men bij Booming Sport toch de beroemde alp beklimmen. Hiervoor stonden twee fietsen klaar, die verbonden waren met een tv scherm waarop de beklimming van de berg nagebootst werd.
Dat was niet eventjes wat rondtrappen, nee, de techniek zorgde ervoor  dat de beklimming ook echt nagebootst werd. Dus ook de stijging en de kilometers. Er moest flink gewerkt worden, maar allemaal voor het  goede doel.

De fietsers zaten droog onder de tent en werden warm van het trappen. Trudy had dit in zeer korte tijd georganiseerd, dus was wel benieuwd hoeveel deelnemers er uiteindelijk de berg zouden bedwingen. En dat waren, toch maar liefst, 24 stoere mannen en vrouwen.
Supporters waren welkom en konden tevens ook nog een donatie doen. Het eindbedrag was dan super; 725 euro kon worden gestort op de site van Gimmert goes Alpe d’HuZes, waar drie Boekelse deelnemers lid van zijn. Het geld gaat mee naar volgend jaar, want dan is op 3 juni 2021 weer Alpe d’HuZes in Frankrijk.

Gelukkig had er niemand na het fietsen spierpijn, want anders had Trudy ook nog moeten masseren. Wat uiteraard voor haar geen moeite was, Trudy is in het dagelijks leven begeleidster en fysiotherapeute van (top)sporters.

Met haar bedrijf, samen met man Eric, kan ze vele blessures voorkomen en verhelpen. Neem gerust eens een kijkje op de site www.boomingsport.nl. Trudy bedankt, namens Gimmer goes Alpe d’HuZes.