We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Succesvolle wisseltrucs van de Rutger van Herpenruiters in Uden

maandag 21 oktober 2019 door

Als volleerde kruisingen tussen Hans Klok en Hans Kazan goochelde onze ponyruiters het afgelopen weekend in Uden de overwinningen bij elkaar.

Daar mochten onze jonge dressuurtalenten immers hun kunsten vertonen tijdens de eerste wedstrijd in de selectiecyclus voor het Brabants Kampioenschap in januari volgend jaar. Dat ging hen zo als gewoonlijk goed af, maar daarvoor waren wel een aantal spectaculaire veranderingen voor nodig. Zo ruilde Sharon van der Velden op het oog haar dressuurpony Sil in voor springpony Edylia, maar dat was gezichtsbedrog. Met die laatstgenoemde viervoeter wilde de 15-jarige Landhorstse eens een keer wat anders. Zo kon het dus gebeuren dat ze als debutante verbouwereerd met een eerste prijs in de B-klasse in haar handen stond. Uiteraard ging ze ook in de koningsklasse (Z2) van start met Sil, en omdat kleine kinderen niet alleen groot worden, maar ook eigenwijs blijven, besloot ze ook hier tot een game-changer. Moeder Anyta, de vast voorlezer van de proef, werd cameravrouw en Sharon besloot de proef uit haar hoofd te doen. Ook op jonge leeftijd laat je geheugen je weleens in de steek, maar ondanks de puntenaftrek vanwege een gemist onderdeel, kon zij een uitmuntende tweede plaats bij schrijven.

Ook Tessa Eeftink, toverde iets mooi uit de hoge hoed, want ondanks een wisseling van dressuur- naar springzadel, reed zij voor de eerste keer met Guus (eigenlijk Jaa N’Astrello) in de B-klasse naar een verrassende derde plaats. Voor de 19-jarige studente uit Overloon, ongetwijfeld een stimulans om vanaf nu ook acte de presence te geven bij de selectiewedstrijden, waarin ze zeker een rol van betekenis kan gaan spelen. Jilles Timmers (zie foto), verwisselde ook een keer van pony, maar dat kwam omdat hij zowel in de L2 als in het M1 met zijn beide C-pony’s aanspraak wil gaan maken op het kringkampioenschap. Of het gaat lukken, staat in de sterren geschreven, maar als een van de prijzenpakkers van onze vereniging zette hij in ieder geval alvast een reuzestap. Zowel met de nieuwbakken pony Vick (L2) als de welbekende Demi Beau behaalde hij namelijk een overwinning en pakte dus alvast de koppositie in het tussenklassement. Een wisseling van de pikorde, zo leek het althans vond plaats bij de D-pony’s in het L2, waar Kiki van de Wiel met haar Duc D’Arnaville verraste met een runner up positie en Indy van de Broek (achtste) deze keer ruim voor bleef. Nu kon de week voor Indy toch al niet meer stuk want dit weekend hoorde ze dat ze zich heeft gekwalificeerd voor de regiotrainingen georganiseerd door de afdeling Brabant van de KNHS. Via een selectiedag afgelopen donderdag, waarop talentjes worden gescout op hun aanleg voor het grotere werk, wist ze een plaats binnen dit keurkorps af te dwingen.

In de komende maanden wordt ze, net als Priscilla Faas, acht keer onder handen genomen door top-instructeurs. Wij twijfelen er niet aan dat de leergierige Indy, hiervan de vruchten gaat plukken en de resultaten gaan we ongetwijfeld in de rest van de selectiecyclus terugzien. Wilt U een verandering in uw interieur doorvoeren of gewoon eens van die overvolle kelder of zolder af, dan bent U a.s. zondag (27 oktober) welkom aan de Statenweg, waar onze manege traditiegetrouw wordt omgebouwd tot een heuse rommelmarkt. Kopers en verkopers (ruilen mag natuurlijk ook) komen dan vanaf 11.00 (wintertijd!) samen om wederzijds voordelig zaken te doen. Indachtig het thema van dit artikel is wisselen of ruilen natuurlijk ook toegestaan, maar indien u werkelijk een slag wilt slaan, adviseren wij dringend om een kraam of vloerplaats te reserveren. Het is kort dag, maar het kan wellicht nog, als u belt met bestuurslid Mieke Donkers op 0492 320373 (na 18.00 uur. De kosten zijn beperkt (kraam € 10 en vloerplaats 7,50) en ook voor bezoekers kan de entree (€ 2) geen belemmering zijn, om gezellig rond te struinen. Zoals gewoonlijk staat de koffie klaar. Doen dus!

Succesvolle wisseltrucs van de Rutger van Herpenruiters in Uden