We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Tariefzak per 1 januari 2019 stuk duurder

dinsdag 18 december 2018 door

Tariefzak per 1 januari 2019 stuk duurder

De blauwe tariefzakken die gebruikt worden voor restafval gaan volgend jaar 20 procent duurder worden. Waar je voorheen €12,50 betaalde voor een rol met 10 zakken, betaal je per 1 januari €15,-.

“De prijs van de blauwe tariefzakken gaan per 1 januari 2019 weliswaar omhoog, maar daar tegenover staat wel dat heel veel afvalsoorten gratis aangeboden kunnen worden bij de milieustraat” aldus de gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel. “Hierdoor zijn er steeds minder blauwe tariefzakken nodig”. Daarbij wordt verzuimd te melden dat voor het wegbrengen van een aantal afvalsoorten sinds afgelopen zomer juist betaald moet worden, terwijl dat daarvoor gratis was.

“Goed scheiden loont!”

Er worden daadwerkelijk minder blauwe tariefzakken gebruikt. Van gemiddeld 39 blauwe tariefzakken per huishouden in 2008 tot gemiddeld bijna 14 blauwe tariefzakken per huishouden in 2017. Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel hanteert het principe van ‘de vervuiler betaalt’. In plaats van het verhogen van de afvalstoffenheffing die iedere inwoner betaalt, verhogen ze de prijs van de tariefzakken. Goed scheiden loont dus steeds meer!’