We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Terugblik 2600 km voor Stichting Kitty

maandag 3 september 2018 door

Terugblik 2600 km voor Stichting Kitty

Je hebt het vast voorbij zien komen: op 30 juni vertrokken John en Enrico fietsend vanuit Boekel, voor een tocht van 2600 km, naar Gibraltar met maar één doel voor ogen: Stichting Kitty en de aandoening NF2 onder de aandacht brengen.

Veertien dagen later, op 14 juli, rond de klok van vijf uur in de middag, kwamen de twee sportieve vrienden aan bij de grenspost van Gibraltar. Na de constante druk, de onzekerheid, de pijnen en ongemakken kwam de grote vreugde toen dit doel gehaald werd.

Geweldige opkomst
John en Enrico zijn enorm dankbaar dat zoveel mensen hun fietsactie hebben gesteund en meegeholpen hebben aan bekendheid voor deze verschrikkelijke ziekte, waar nog steeds geen oplossing voor is. Namens hen een groot ‘dankjewel’ voor een ieder die een bijdrage geleverd heeft!

“Het was gewoon geweldig en hartverwarmend toen zoveel mensen kwamen kijken en nog spontaan doneerden bij de opening en uitzwaaiochtend.” John voegt hieraan toe: “Zoveel mensen die bij voorinschrijving  en zelfs op het laatste moment nog met de fiets kwamen om mee te fietsen met de uitzwaaitocht om ons als het ware ‘aan te duwen’ richting Gibraltar.”

“We willen Gemeente Boekel ook hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van het Sint Agathaplein. Het was een geweldig succes met een ontspannen sfeer, waarbij Jan van den Elzen het evenement gezellig aan elkaar praatte en zanger Maus op geweldige wijze, een speciaal geschreven lied, ten gehore bracht.”

Ook bedankt de Stichting in het bijzonder de burgemeester, Pierre Bos, voor zijn woorden bij de feestelijke opening welke hij daarna omzette in daden door met het tweetal mee te fietsen.

De Vlammers zorgden nog voor wat extra spektakel bij de start op 30 juni, Mario van Dinther bracht het allemaal mooi op de lokale TV en zelfs op de landelijke TV, deed Hart van Nederland van SBS6 hun verslag over de actie met bijna drie minuten televisie.

Demi, 7 jaar
De 7-jarige Demi uit Boekel was zelfs haar eigen actie gestart door zelfgemaakte armbandjes te verkopen voor Stichting Kitty. Hiermee haalde ze maar liefst € 113,50 op voor het goede doel. “Echt helemaal geweldig!”

Deze persoonlijke actie stond niet op zichzelf, diverse acties zoals het verzamelen van buxusafval of een emballage-actie bij de supermarkt werden ook spontaan opgezet.

De opbrengst
Stichting Kitty is trots te mogen meedelen ze met haar recente acties tot nu toe al 15.700 euro heeft binnengehaald. Een fantastisch bedrag wat volledig ten goede komt aan het bevorderen van onderzoek naar NF2. En de teller staat nog lang niet stil!

Wat nu wel even stilstaat, vanwege de vakantietijd, is de updates op de website. Binnenkort komt het complete verslag met foto’s en video’s van de fietstocht naar Gibraltar en de uitzwaaitocht. Tevens zal dan op de website uitgebreid worden ingegaan op waar het gedoneerde geld precies aan zal worden besteed.

Er is ondertussen contact gelegd vanuit de NF2-organisatie in de Verenigde Staten die van de actie hebben gehoord. Er wordt daar heel hard aan de weg getimmerd en Stichting Kitty is daar in gesprek met een Nederlander die zelf drager is van NF2 en heel goede wetenschappelijke vooruitgangen aan het boeken is. Ook vanuit de Nationale patiëntenvereniging en (familie) van lotgenoten krijgen we veel positieve reacties. Dit alles kan weer leiden tot mooie samenwerkingen en daar gaan we volop mee aan de slag!

Alle mogelijke suggesties voor nieuwe (inzamel)acties zijn welkom via ons mailadres: info@stichtingkitty.nl .
En mocht je eventueel interesse hebben in vrijwilligerswerk bij Stichting Kitty. Bij een kopje koffie zijn alle ideeën en suggesties altijd bespreekbaar. Bij interesse stuur een e-mail of bel met 06-54305775.