We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Terugblik: kerstmusical KC de Regenboog

zaterdag 28 december 2019 door

Terugblik: kerstmusical KC de Regenboog

Donderdagavond 19 december genoten ouders, grootouders, leerkrachten en andere betrokkenen in de grote zaal van Nia Domo van een geweldige kerstmusical genaamd “Volg die ster”. Op vrijdagochtend 20 december mochten alle kinderen, die dit jaar geen rol hadden gespeeld, gaan kijken.

Dit is een ingezonden artikel door KC de Regenboog.

Op KC de Regenboog is het een traditie geworden, dat er jaarlijks een andere kerstmusical wordt gespeeld door een enthousiaste groep ouders en een aantal kinderen uit iedere groep. Deze kinderen oefenen hun onderdeel in de voorgaande weken, samen met hulpouders. Daarnaast hebben de ouders op zondagavonden zich hun rol eigen gemaakt. Groep 8 nam de zang voor hun rekening.
In de laatste dagen voor de voorstellingen zijn de rollen/taken samengebracht en uitgevoerd op het grote podium. De voorstelling, het kerstverhaal met hedendaagse twist, was hierdoor geweldig.
Korte samenvatting: een mopperende koning wil alles heel precies weten, waardoor iedereen op reis moet om zich in te laten schrijven. Maria en Jozef hebben het druk met het behangetje, blauw of roze, voor de kinderkamer en de doe-het-zelf-zaak van Jozef. Dus het komt hen helemaal niet uit, maar als ze niet gaan, wordt hun WiFi afgesloten. Ze gaan uiteindelijk toch en willen een hotelletje scoren, maar dat lukt helaas niet. Ze kunnen wel slapen in een schuurtje, tussen het ossenpoep. Dan zijn er herders die ’s nachts bij elkaar rusten, eentje slaapt en snurkt. Hij wordt wakker gemaakt daardoor slapen ze alle drie niet. Er komen twee engelen, Heaven en Angel, van achter uit de zaal naar voren, op hun echte zwarte motoren. Ze vertellen dat de nieuwe koning vanavond zal komen en dat ze daarvoor de ster moeten volgen. Een dienaar van de koning heeft dit nieuws ook gehoord en vertelt het aan koning Mopperkont. Omdat hij precies wil weten wie hij is, waar en wanneer hij kwam, gaan ook zij zelf op zoek. Er zijn ondertussen ook drie wijzen op weg omdat ze een ster nog nooit zo fel hadden gezien. De herders zijn bij de schuur gekomen en de wijzen ook. Het duurt alleen wel even voor ze op de deur durven te kloppen. Als ze binnen zijn, voelen ze meteen dat het goed is. Ze eten een beschuit met muisjes samen. Ondertussen komt ook de koning bij het schuurtje. Koning Mopperkont vraagt boos of er een nieuwe koning is geboren. Niemand geeft antwoord, hierna zeggen ze dat dit een gewoon kindje is, want dat kun je zien omdat hij geen kroontje op heeft. Hierna gelooft de koning dat het een hele gewone baby is. De koning wil de baby ook even vasthouden en hierdoor verandert hij in een lieve, aardige, maar nog steeds speciale koning en loopt het dus allemaal goed af.
Na alle stukjes, liedjes, dansjes en optredens kwamen de deelnemers gezamenlijk op het podium en was het een geweldig feestje. Iedereen kijkt nu alweer uit naar de kerstmusical van volgend jaar.

Alvast de allerbeste wensen voor 2020!