We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Terugblik: de koningsspelen gingen niet door, maar wel op OBS Uilenspiegel

zaterdag 9 mei 2020 door

Terugblik: de koningsspelen gingen niet door, maar wel op OBS Uilenspiegel

Dit jaar was alles anders in deze coronatijd. Veel activiteiten waren gedwongen afgelast. Zo ook op onze school. Al sinds jaar en dag hebben wij tijdens Koningsdag onze jaarlijkse sportdag. Wij starten dan altijd met het koningslied, sporten heerlijk op het Boekels sportpark en zetten het koningsontbijt om in een heerlijke lunch. De ouderparticipatie is op deze dag enorm groot. Het lijkt wel of bijna alle ouders op deze dag een vakantiedag hebben opgenomen.

Dit is een ingezonden stuk van OBS Uilenspiegel.

Maar dit jaar was het anders. Bij het thuiswerken besteedde elke groep aandacht aan het feit dat het eigenlijk onze jaarlijkse sportdag was. Elke groep gaf daar zelf invulling aan. Op donderdag ben ik op school voor huiswerkbegeleiding. Ik kreeg een appje van mijn collega. ‘Hé Sjaak, zou het niet leuk zijn om, last minute, met de leerkrachten een kort filmpje te maken met één van de oefeningen van ‘het grote crazy 88 sportspel’, waarbij de leerkrachten, stagiaires en vrijwilligers dan in het oranje gekleed zijn en de oefeningen voor doen?’ Dit enthousiaste idee kwam van collega Juul. ‘Ik zal even een oproep doen richting alle collega’s’, zegt ze. In het grote crazy 88 sportspel staan 88 bewegingsopdrachten. Kinderen konden deze allemaal uit gaan voeren en afvinken op de 88 lijst.

En wat er toen gebeurde … Prachtig … Iedereen was zó enthousiast. Tussen het thuiswerken door moesten leerkrachten naar de zolder zijn gegaan. Oranje spullen moesten uit de dozen zijn gehaald. En de filmpjes met oefeningen stroomden binnen. Juf Laura liet haar lenigheid zien. Directeur Erny beschikte nog over de nodige snelheid. Stagiaire Jowy is van veel sportieve markten thuis. Veel collega’s betrokken ook hun eigen kinderen in de oefeningen van het sportspel. Tien keer stuiten met een bal. Tien rondjes lopen om een boom. En afvinken maar op je lijst. Veel, héél veel filmpjes stroomden binnen via de app. Het was prachtig.

Jasmijn, leerkracht van groep 8, monteerde alles tot één film (natuurlijk hoort “Eye Of The Tiger” daaronder). En in de vroege ochtend werd dit op ons communicatiemiddel Schoudercom gezet. En niet veel tijd daarna stroomden de reacties en de foto’s en filmpjes van de kinderen binnen. Kinderen die touwtje sprongen, takjes bij elkaar zochten , kanoden in de koeienstal, zwierden aan de rekstok. Echt mooi om te zien.

Natuurlijk is het anders dan de sportdag op het sportpark. Maar wat ben ik trots op het enthousiasme van mijn collega’s en de betrokkenheid van de kinderen. Zo mooi dat in korte tijd een initiatief wordt opgepakt en er een kruisbestuiving plaats vindt bij team, ouders en kinderen.

Voor degene die het filmpje graag willen zien van het team verwijs ik graag naar de Facebook pagina van OBS Uilenspiegel.

Sjaak van Moorsel
Team Uilenspiegel