We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Trots

zaterdag 8 september 2018 door

Trots

Dit is een ingezonden stuk van OBS Uilenspiegel

Ons schooljaar zit alweer in de derde week. Een week van nieuwe klassen. Nieuwe kinderen. Een andere juf of meester. En voor ons dit jaar ook een nieuwe plek. In de vakantie hebben we geprobeerd van onze plek weer een thuis te maken. Een plek waar een kind zich prettig voelt. In deze derde week hebben we traditiegetrouw een klasseninformatieavond. Alle ouders worden uitgenodigd in de klassen en samen bespreken we het jaar wat voor ons ligt.

De kinderen hebben alweer twee weken gewerkt, gespeeld en geknutseld in de klas. In mijn klas mogen de kinderen van hun eigen tafel een trots tafel maken. De tafel mogen ze zelf inrichten. Hun trotstafel.  Alle kinderen gaan  snel aan de slag. De eerste contractbrief, een werkje waarop ze heel goed hun best hebben gedaan, een foto van de met kapla gebouwde Oosterscheldedam, iedereen is druk in de weer. En ik zie de kinderen trots zijn op hun tafel. Hun trotstafel. Ik zie ze stralen.

Tijdens de avond praten we met de ouders over het voor ons liggende schooljaar en mogen de ouders op memo’s complimentjes schrijven en op de trotstafel van hun kind leggen. Ik zie de ouders kijken, ik zie ze lezen, ik zie ze complimentjes schrijven. Complimentjes aan hun kind. En tijdens dat schrijven zie ik bewondering, trots op hun gezicht.

De volgende morgen druppelen de kinderen weer binnen. Hun trotstafel is er nog, maar nu met de complimentjes van papa en mama of de leerkracht. Vol trots lezen ze de complimentjes. Ze laten het ook lezen aan de andere kinderen.

Ik loop door de klas, geniet, en neem me voor dit jaar goed te kijken of de kinderen trots zijn op zichzelf. Want hoe fijn is dat om met vertrouwen en geloof in jezelf aan de dag te beginnen.

Sjaak van Moorsel

Team Uilenspiegel