We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

Uilenspiegel Sprookjeskamp 2019

zaterdag 12 oktober 2019 door

Uilenspiegel Sprookjeskamp 2019

Onheil hing in de lucht toen een stapel donkergrijze wolken op elkaar stuitten en in gevecht gingen. Het botste, knalde en even later vlogen de bliksemflitsen in het rond. Een van die flitsen raakte de tover-amulet van Tovenaar Tijl waardoor Prinses Arendelle, Prins Tom en boswachter Hendrik tot leven kwamen. En met hen, kwam ook het sprookje van Kampielia tot leven. De groepen 1-2 van OBS Uilenspiegel belandden midden in een verhaal vol spanning, tovenarij en liefde.

Tovenaar Tijl was erg blij, want hij had al vaker geprobeerd om zijn eigen sprookje te toveren en daar had de bliksem nu bij geholpen. De kinderen moesten ondertussen de amulet in de klas bewaren en zorgen dat niemand eraan kwam. Dat hebben zij erg goed gedaan. Zeker ook toen de prinses, de prins en de boswachter op bezoek kwamen, want boswachter Hendrik wilde ook graag de amulet hebben om indruk te maken op de prinses.

Vlak voor het kamp had de boswachter de amulet toch nog gevonden en toverde hij per ongeluk de stem weg van prinses Arendelle. Op maandagochtend 9 september stonden er 40 dappere kinderen klaar om in het sprookje te springen. Verkleed als prins, prinses, draak, ridder, of iets anders sprookjesachtigs en gemutst met strijdvaardigheid, moed, fantasie en creativiteit gingen zij op pad om te kijken of ze iets konden doen om de stem van de prinses terug te krijgen.

Sommige ridders durfden het wel op te nemen tegen de boswachter, anderen bedachten slimme plannen om de amulet weer terug te pakken. In het bos werd veel toverstof verdiend bij allerlei sprookjesspellen zoals bij: spiegeltje-spiegeltje aan de wand; knibbel-knabbel-knuisje; schat zoeken en meer. In Kampielia werden kastelen gezaagd en getimmerd zodat de tovenaar, de prins en de boswachter konden blijven slapen. Voor de prinses hoefde niks gemaakt te worden. Zij sliep in een prachtig, groots hemelbed onder de sterren. Zó groot dat alle kinderen erbij konden.

Maar de prinses sliep alleen in haar hemelbed: na het kampvuur sliepen alle kinderen in de slaapzalen met hun eigen klas en juffrouw. Tijdens het slaapverhaaltje van de juffen waren er toch al een aantal zware ogen, die weer even oplichtten tijdens de lampendisco: iedereen mocht nog even de zaklamp aandoen.

De volgende ochtend werd er nog flink gewerkt aan toverdrank, toverstokjes, toverkoekjes, amuletten, en meer. Ook werden de kinderen geschminkt, werden er ridderdiploma’s verdiend én werd er een val gemaakt om de boswachter te vangen. En zo geschiedde, toen de boswachter werd gevangen en de amulet teruggaf, kon Tovenaar Tijl de stem van de prinses terug toveren. De prins en de prinses konden trouwen en de boswachter mocht in hun kasteeltuin gaan werken. Zonder alle hulp van de kinderen was dit nooit gelukt. We willen dan nogmaals zeggen, dat we enorm trots zijn op jullie, alle sprookjesfiguren die mee waren op het kamp. Jullie zijn kanjers en helden en we kijken uit naar volgend jaar: met jullie het volgende avontuur inspringen.

Sprookjesachtige groet!

Namens OBS Uilenspiegel,
Jeroen Janssen-Corssmit