We zien dat je waarschijnlijk onze banners blokkeert. inBoekel stelt zijn berichten voor iedereen gratis beschikbaar. Om inBoekel te kunnen onderhouden en door te ontwikkelen zijn deze banners nodig. Help ons door een uitzondering te maken voor inBoekel.

UNESCO Geopark Peelhorst

donderdag 2 november 2017 door

UNESCO Geopark Peelhorst

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan een plan van aanpak voor het realiseren van de ambitie om de Peelhorst te laten uitgroeien tot UNESCO Geopark Peelhorst.

Vandaag, 2 november, is tijdens een persmoment deze ambitie kenbaar gemaakt. Wat is een betere locatie om dit te doen dan in het “Educatief Natuur Centrum de Perekker”. Doel van deze bijeenkomst is het verbinden van “ de streek met de gemeenten Bernheze, Boekel, Deurne, Gemert-Bakel, Landerd en Uden, Waterschap Aa en Maas en de provincie Noord-Brabant”.

De projecten die de Peelrandbreuk en Wijstherstel op de kaart moeten zetten en zullen leiden naar de status van UNESCO Geopark, moeten worden aangedragen door burgers, ondernemers, natuurorganisaties, heemkundekringen, etc. Hulp en inzet vanuit de gemeenschap is hierbij dus van groot belang.

Bezoek o.a. stichting D’n Eik voor aanvullende informatie.